Διεθνή

Το Τόκιο έδωσε τη φλόγα στο Παρίσι – Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων

Το Τόκιο αποχαιρέτησε τoυς 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες με φαντασμαγορική τελετή λήξης

Parallaxi
το-τόκιο-έδωσε-τη-φλόγα-στο-παρίσι-η-τ-798364
Parallaxi

Το Τόκιο αποχαιρέτησε τoυς 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες με φαντασμαγορική τελετή λήξης παραδίδοντας το «χρέος» στο Παρίσι και τη Γαλλία.

Η Ολυμπιάδα του 2021 ήταν ίσως η πιο ιδιαίτερη των σύγχρονων Αγώνων. Μόνο από το γεγονός πως παντού στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έγραψε «Τόκιο 2020», καταλαβαίνει κανείς πως η πανδημία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει.

Η απουσία του κόσμου όμως ήταν και πάλι αισθητή από την τελετή Λήξης.  Η Τελετή Λήξης ήταν σαφώς εμπνευσμένη από την Ιαπωνική παράδοση, με έντονα τα στοιχεία της ιστορίας της χώρας.

Η στιγμή της έπαρσης της ελληνικής σημαίας

Η ελληνική σημαία υψώθηκε στον ουρανό του Τόκιο στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στην τελετή λήξης της διοργάνωσης, με έπαρση της ελληνικής σημαίας, σε ένδειξη τιμής προς τη χώρα που γέννησε τους Αγώνες.

Η ελληνική αποστολή που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο με σημαιοφόρο τον Γιάννη Φουντούλη κατέκτησε τέσσερα μετάλλια στην Ιαπωνία, δύο λιγότερα από το Ρίο όπου είχε κατακτήσει έξι.

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια με τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία και τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος. Οι Έλληνες πολίστες κρέμασαν στο στήθος τους το ασημένιο μετάλλιο και ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους. Με τη συγκομιδή αυτή η Ελλάδα βρέθηκε στην 36η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Το ραντεβού με τους Ολυμπιακούς αγώνες ανανεώνεται για το 2024 και το Παρίσι. Με την ευχή όλων οι συνθήκες να είναι καλύτερες. Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένοι για τις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου.

Καπότσης: «Δεν μπορούμε να χαρούμε για το μετάλλιο γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα