Ελλάδα

Το ΥΠΕΞ ζητάει εξηγήσεις από την Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου του Τζιτζικώστα

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Σμύρνη από τις τουρκικές αρχές.

Parallaxi
το-υπεξ-ζητάει-εξηγήσεις-από-την-τουρκ-930592
Parallaxi

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη, μέσω ανακοίνωσής του. 

Πιο συγκεκριμένα, ζητάει από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας να δοθούν εξηγήσεις σύντομα, καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών μελλοντικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα