Top

Συγκέντρωση και πορεία μνήμης στο κέντρο της πόλης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του

Parallaxi
συγκέντρωση-και-πορεία-μνήμης-στο-κέν-853180
Parallaxi

Συγκέντρωση και πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε το απόγευμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Με πανό και πλακάτ στα χέρια οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 6μμ στο χώρο του μνημείου της Καμάρας με κεντρικό σύνθημα «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». Νωρίτερα μέρος των διαδηλωτών πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην κατάληψη Mundo Nuevo και μετέπειτα κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Καμάρας, ενώ στο ξεκίνημα της η πορεία κινήθηκε στο κέντρο της πόλης με μέτωπο προς τα ανατολικά.

Η πορεία ήταν μαζική και δυναμική. Στο ξεκίνημα της διέσχισε την Εγνατία και την Εθνικής Αμύνης με κατεύθυνση τη Τσιμισκή και πορεία προς τα δυτικά προκειμένου να “ανέβει” ξανά προς την Εγνατία.

Επι της οδού Τσιμισκή, στη Διαγώνιο οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στάση προκειμένου να φωνάξουν συνθήματα ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη πίσω από την πορεία όπως και στα πεζοδρόμια ενώ άνδρες της ασφάλειας, παρακολουθούν “διακριτικά” την εξέλιξη της πορείας.

Από την Τσιμισκή οι διαδηλωτές έστριψαν στην Ι. Δραγούμη προς την Εγνατία, από όπου με κατεύθυνση και πάλι προς τα ανατολικά κατέληξαν στην Καμάρα. Επεισόδια και εντάσεις δεν υπήρξαν κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πόλης, παρότι το κλίμα ήταν φορτισμένο και δυναμικό.

Την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν αριστερές συλλογικότητες και οργανώσεις της άκρας αριστεράς, με κεντρικό σύνθημα “η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει”.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα