Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Parallaxi
τουρκικά-μαχητικά-παρενόχλησαν-το-ελ-282445
Parallaxi

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τα τουρκικά αεροπλάνα που πετούσαν στα 10.000 πόδια ζήτησαν τα στοιχεία πτήσης από τον πιλότο του ελληνικού ελικοπτέρου που πετούσε στα 1.500 πόδια. Εκείνος ενημέρωσε άμεσα τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και άμεσα έσπευσαν στο σημείο, δύο ελληνικά μαχητικά πετώντας στα 20.000 πόδια εντός του ελληνικού εναερίου χώρου.

Στη συνέχεια, τα τουρκικά αεροσκάφη έφυγαν ανατολικά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Καστελόριζο, όπου και εγκαινίασε μεταξύ άλλων τη νέα μονάδα αφαλάτωσης του νησιού. «Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε σπιθαμή γης. Μέλημά μας θα έπρεπε να είναι όχι οι προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, αλλά η καλή συνεργασία στον οικονομικό και τουριστικό τομέα. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας καθώς η Ελλάδα, είναι μια χώρα με την οποία κανείς δεν παίζει», δήλωσε μιλώντας στους κατοίκους.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr, news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα