Διεθνή

Τουρκία – Σεισμός: Ξεπέρασαν τις 41.000 οι νεκροί – 21.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει

Στις πληγείσες περιοχές ο Ερντογάν - Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 15 κτίρια.

Parallaxi
τουρκία-σεισμός-ξεπέρασαν-τις-41-000-οι-ν-975963
Parallaxi

Νέο απολογισμό νεκρών από το φονικό σεισμό στην Τουρκία έδωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων τονίζοντας πως 41.156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), Γιουνούς Σεζέρ δήλωσε: «Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται. Το έργο με βάση το Χατάι συνεχίζεται. Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 15 κτίρια. Όμως εργασίες φτάνουν στο τέλος τους. Έχουμε να ανακοινώσουμε ότι 41.156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 20.870 κτίρια».

Πρόσθεσε επίσης πως «35.200 άτομα προσωπικό υποστήριξαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. 19.000 προσωπικό έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην περιοχή. Επί του παρόντος, 15.250 μηχανήματα κατασκευής συνεχίζουν να εργάζονται. 78 αεροσκάφη, 116 ελικόπτερα είναι ενεργά. Συνεχίζουν να εργάζονται. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 11 χιλιάδες εξόδους», δήλωσε.

Ερντογάν: Σχεδόν 21.000 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρίσκονται στο Χατάι, που επλήγη από τον σεισμό. Οι δύο ηγέτες πήγαν στην έδρα της AFAD για να συναντηθούν με τις ομάδες που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα και ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραΐμ Καλίν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ και βουλευτές από το Χατάι.

Από την περιοχή ο Ερντογάν δήλωσε: «Επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας με βαθιά αγάπη, δεχόμαστε και τις δυσκολίες της. Πάντα υπερασπιζόμασταν την πατρίδα μας. Σε όλη τη διάρκεια της δημοκρατικής μας ιστορίας, ο αγώνας μας για δημοκρατία και ανάπτυξη συνεχίστηκε αδιάκοπα. Ό,τι κι αν βιώσαμε, δεν τα παρατήσαμε, δεν απελπιστήκαμε. Επί του παρόντος, έχω πολλούς αδελφούς και αδελφές που έχασαν τους συζύγους και τα παιδιά τους από τις οικογένειές τους. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς».

«Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν κάποιες ελλείψεις τις πρώτες ημέρες μετά τον σεισμό. Από τη στιγμή που λάβαμε την είδηση του σεισμού, κινητοποιήσαμε όλες τις ομάδες μας. Κινητοποιήσαμε όλα τα μέσα για να φτάσουμε στην περιοχή και να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης», είπε στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν απελπιστήκαμε, χαράξαμε τον σεισμό στην εθνική μας μνήμη. Κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους του κράτους. Όλο το έθνος μας συμμετείχε εθελοντικά στην κινητοποίηση», πρόσθεσε σύμφωνα με το CNN Turk.

«Τα συντρίμμια από σχεδόν 21 χιλιάδες κτίρια που καταστράφηκαν ολοσχερώς απομακρύνθηκαν. Το Υπουργείο μας πρόκειται να ολοκληρώσει τις μελέτες εκτίμησης των ζημιών. 271.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας συμμετείχαν στα έργα που πραγματοποιήθηκαν μετά τον σεισμό. Περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στα έργα υποδομής. Μη κυβερνητικές οργανώσεις από όλη τη χώρα μας έσπευσαν να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς μας. Η εκτίμηση των ζημιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

ΠΗΓΗ ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα