Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται δύο σταθμάρχες – Τι θα ισχυριστούν

Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Κυκλοφορίας, έπρεπε να είναι παρόντες στην βάρδια μέχρι τις 11 το βράδι και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα

Parallaxi
τραγωδία-στα-τέμπη-απολογούνται-δύο-σ-986778
Parallaxi

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή στην Λάρισα, οι δύο Σταθμάρχες του σιδηροδρομικού σταθμού που ήταν στην βάρδια την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Οι δύο Σταθμάρχες σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Κυκλοφορίας, έπρεπε να είναι παρόντες στην βάρδια μέχρι τις 11 το βράδι και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα. Πρώτος αναμένεται να απολογηθεί ο συμβασιούχος Σταθμάρχης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θα ισχυριστεί είναι ότι το ωράριο του αφορούσε σε 8ωρη εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 10:15 και ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του. Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος όπως και η οικογένειά του και από τι συνέβη, αλλά κυρίως από τον χαμό αυτών των 57 ανθρώπων.

Λίγο αργότερα αναμένεται να έρθει ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα ισχυριστεί είναι οτι το ωράριο του έληγε στις 11 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφύγει οτιδήποτε, καθώς το τρένο έφτανε σταθμό της Λάρισας αργόετρα.

Ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου και αυτή είναι μία απολογία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο επιθεωρητής, ο οποίος τονίζει ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο μέχρι 11:00, θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα πήραν οι δύο σταθμάρχες

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα πήραν ο συμβασιούχος σταθμάρχης και ο δεύτερος και αρχαιότερος σταθμάρχης που ήταν βάρδια το απόγευμα πριν από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο αρχαιότερος σταθμάρχης την ερχόμενη Τρίτη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα