Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Διόρθωσαν» με μπλάνκο τις βάρδιες του Σταθμάρχη

Τι φέρεται να αποκάλυψε στην απολογία του, ο σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια - Δείτε τα βίντεο

Parallaxi
τραγωδία-στα-τέμπη-διόρθωσαν-με-μπλ-979559
Parallaxi

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και τη σύγκρουση των δύο τρένων που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Την ώρα που ασκήθηκαν τρεις νέες ποινικές διώξεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα αποκαλύφθηκε ότι κάποιος φέρεται να διόρθωσε με μπλάνκο τις ώρες στο βιβλίο παραλαβής (βάρδιες) όπου και φαίνεται ποιοι δούλευαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, ο 59χρονος σταθμάρχης είπε στην απολογία του ότι μετά το τραγικό συμβάν, η ώρα παράδοσης της απογευματινής βάρδιας και παραλαβής από τη βραδινή διορθώθηκε με μπλάνκο.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδιά του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση-παραλαβή εντυπώνεται εγγράφως στο αντίστοιχο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης-παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη.

Δεν θυμάμαι ποια ήταν η πραγματική ώρα που υπογράψαμε ότι παρέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι περί τις 22:20 και του νέου περί 22:10», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αναφορικά με τις βάρδιες που υπάρχει μέσα στην απολογία του κατηγορούμενου σταθμάρχη. Σε ένα σημείο της απολογίας του λέει πως όταν τελειώνει ένας σταθμάρχης την βάρδιά του, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την ώρα που τελειώνει και να παραδώσει το βιβλίο αυτό π

Ο ίδιος έχει πει απολογούμενος ότι η ώρα παράδοσης και παραλαβής έχει σβηστεί με μπλάνκο. Μένει, λοιπόν, να εξεταστεί ποιος είναι εκείνος που πήρε το μπλάνκο και γιατί διόρθωσε την ώρα παράδοσης και παραλαβής. Έγινε όντως κάποιο λάθος ή σκοπίμως για να αποκρύψουν κάποιοι κάποια στοιχεία άλλαξαν αυτή την πολύ κρίσιμη ώρα;» αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

«Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας για να μάθει τι εικόνα επικρατούσε εκεί, καθώς γνώριζε ότι ο σταθμάρχης στη Λάρισα ήταν ο «άπειρος σταθμάρχης ο Βασίλης».

Φέρεται λοιπόν να είπε στην κατάθεσή του ότι είναι «άπειρος» και έκανε λόγο «για δυσκολία στη συνεργασία όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην κυκλοφορία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος, έμπειρος σταθμάρχης με αρκετά χρόνια εμπειρίας, δεν έμεινε μόνο στην επικοινωνία με τον σταθμάρχη της Λάρισας, αλλά και με τον δεύτερο που έπρεπε να βρίσκεται στη βάρδια, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα, όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικά 24ωρα.

Είπε χαρακτηριστικά ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα:

«Αφού μίλησα με τον Βασίλη Σ., μετά από λίγο κάλεσα τον σταθμάρχη Κ.Π. στο κινητό του στις 22:45 και τον ρώτησα πού βρίσκεται και μου απάντησε ότι είχε φύγει. Τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου απάντησε: “πόσο να καθίσω, αυτόν θα φυλάω;”».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, δεν φεύγει κανείς από το πόστο του.

Εκτός βαρδιών τον Μάρτιο ο σταθμάρχης της Λάρισας

Στη δικογραφία έχει ενταχθεί το έντυπο βαρδιών του Μαρτίου για τους σταθμάρχες της Λάρισας. Σε όλο τον Μάρτιο, ο 59χρονος σταθμάρχης δεν παίρνει καμία υπηρεσία μέσα στον σταθμό της Λάρισας.

Φαίνεται ότι θα πρέπει να εργαστεί σε σταθμούς με μηδενική κίνηση, όπως αυτός της Καλαμπάκας.

Πήρε μόνο πέντε βάρδιες στον σταθμό της Λάρισας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

πηγή ieideiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα