Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 52 από τους 57 νεκρούς

Με τη μέθοδο του DNA - 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ

Parallaxi
τραγωδία-στα-τέμπη-έχουν-ταυτοποιηθε-979526
Parallaxi

Συνολικά 52 από τα 57 θύματα της της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το 24ωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν».

Παράλληλα, 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη διαδικασία να συνεχίζεται. 48 είναι οι τραυματίες, ενώ 7 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όσοι οικείοι των θυμάτων και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να λήξει η έρευνα στο σημείο της τραγωδίας με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση.

Πυροσβεστική: Δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου

Δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, με αφορμή πρόσφατες σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει:

Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα