Ελλάδα

Tραγωδία στην Ιεράπετρα: Πώς σώθηκαν ο σύζυγος και ο έφηβος γιος της άτυχης γυναίκας

Τα δύο άτομα σώθηκαν από θαύμα σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από τοπικά μέσα. 

Parallaxi
tραγωδία-στην-ιεράπετρα-πώς-σώθηκαν-ο-σ-931081
Parallaxi

Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Ιεράπετρα, όταν βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά της. 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από θαύμα σώθηκαν τόσο ο σύζυγός της όσο και το μικρό παιδί τους που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου με εκείνη τη στιγμή του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι, η οικογένεια διέμενε στην Αγιά Φωτιά, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, στο δρόμο προς τη Σητεία. 

Ο βράχος που αποκολλήθηκε και, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, καταπλάκωσε συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Εξαιτίας αυτού προκλήθηκε ο θάνατος της 45χρονης γυναίκας που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή, με το 51χρονο σύζυγο και το 8χρονο παιδί τους. 

Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα θα ήταν η τελευταία των διακοπών για την οικογένεια.

ierapetra kriti vrahos 02

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Στο cretapost.gr αναφέρεται ότι το ένα δωμάτιο ήταν άδειο, ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που απολάμβανε τις διακοπές της. Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς τόσο το ταβάνι όσο και οι τοίχοι τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πάντως, ο 51χρονος σύζυγός της άτυχης γυναίκας κατάφερε και απεγκλωβίστηκε και έτσι κάλεσε το 112, ψάχνοντας στα ερείπια την οικογένειά του.

Επί τόπου έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και εκκίνησαν τη μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του μικρού παιδιού.

Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν το μικρό παιδί μέσα σε λίγη ώρα, ωστόσο χρειάστηκαν τουλάχιστον πέντε ώρες για να ανασύρουν τη γυναίκα, που δυστυχώς κατέληξε.

Πηγές: cretapost, neakriti 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα