Επικαιρότητα

Τριτοκοσμικές συνθήκες σε σταθμό της Θεσσαλονίκης – Η καταγγελία σταθμάρχη που σοκάρει

Εικόνες αποσύνθεσης με κόκκινα λαμπάκια που αναβοσβήνουν μονίμως, καλώδια κατεστραμμένα από ποντίκια και φωτόσημα εκτός λειτουργίας - Δείτε βίντεο

Parallaxi
τριτοκοσμικές-συνθήκες-σε-σταθμό-της-981849
Parallaxi

Εικόνες αποσύνθεσης με κόκκινα λαμπάκια που αναβοσβήνουν μονίμως, καλώδια κατεστραμμένα από ποντίκια και φωτόσημα εκτός λειτουργίας περιέγραψε στην ιστοσελίδα ethnos.gr ο σταθμάρχης που υπηρετεί στον σταθμό ΤΧ1 στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον κόμβο που ενώνει τις γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ειδομένη καθώς και τη γραμμή με κατεύθυνση την Αθήνα και την Φλώρινα.

Ο κ. Παύλος Πετσάβας τόνισε ότι πολλές φορές αν και δίνεται εντολή από το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν είναι σαφές αν αυτή έχει πραγματοποιηθεί ή όχι. Επομένως, απαιτείται η παρουσία ανθρώπου ο οποίος θα πρέπει να υλοποιήσει χειροκίνητα την εντολή αυτή.

Όταν το τρένο πατά στις γραμμές η ένδειξη κοκκινίζει στην οθόνη, αλλά «όταν γυρνάμε ένα ψαλίδι δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές», εξήγησε. Το λαμπάκι του ψαλιδιού μπορεί να δείξει ότι δεν έχει ‘καθίσει’ γιατί μπορεί να υπάρχει κάποια μηχανική βλάβη, συμπλήρωσε.

Το σύστημα της τηλεδιοίκησης καλύπτει τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Στρυμόνα και από τη Σίνδο έως το Πλατύ, ενώ στο τμήμα από Στρυμόνα μέχρι Αλεξανδρούπολη δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση. Έτσι, η κίνηση και η διαχείριση των τρένων γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γινόταν και στην περιοχή της Λάρισας, όπου η τηλεδίοικηση δεν λειτουργούσε απ’ το 2019.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα