Τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Parallaxi
τροχαίο-δυστύχημα-στον-πλαταμώνα-ελε-998919
Parallaxi

Ελεύθερος είναι με εντολή εισαγγελέα ο 37χρονος οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος.

Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο άτυχος 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις άνδρες, 19, 22 και 34 ετών. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα.

Ένας από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας 

Στο newsit.gr μίλησε ο Θανάσης Σιμώτας, αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου με το ΚΤΕΛ, που είναι και αυτός οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

«Είμαι και εγώ οδηγός τουριστικού λεωφορείου και είδα να με προσπερνάει το υπεραστικό λεωφορείο και να πηγαίνει μπροστά. Έμεινα πίσω του σε απόσταση περίπου 800 μέτρων και όταν έφτασα ακριβώς στο σημείο παραλίγο να εμπλακώ κι εγώ», είπε στο newsit.gr.

«Προσπάθησα να αποφύγω τα αυτοκίνητα που χτύπησαν και ήταν στη μέση του δρόμου. Ήμουν τυχερός που γλίτωσα κι εγώ και σώθηκα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αμέσως μετά σταμάτησα δεξιά και ειδοποίησα την αστυνομία. Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε.

Έτρεξα στο υπεραστικό λεωφορείο. Ο συνάδελφος οδηγός είχε ανοίξει την πίσω πόρτα και κατέβαζε τους επιβάτες. Επικρατούσε πανικός. Ρώτησα τον οδηγό να μάθω πως έγινε όλο αυτό. Μου απάντησε πως τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα ήταν σταματημένα όμως με σβηστά φώτα και ο οδηγός, όπως μου ανέφερε, δεν πρόλαβε να τα δει εγκαίρως και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πάντως ο δρόμος έχει καλό φωτισμό. Τώρα για ποιο λόγο είχαν σταματήσει θα φανεί από τις έρευνες», ανέφερε ακόμη.

Με πληροφορίες από in.gr / newsit 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα