Τσιόδρας: Υφασμάτινες μάσκες σε κλειστούς χώρους συστήνει η επιτροπή ειδικών

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Parallaxi
τσιόδρας-υφασμάτινες-μάσκες-σε-κλεισ-580944
Parallaxi

Στη σύσταση χρήσης υφασμάτινων μασκών αναμένεται να προχωρήσει η ειδική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας η επιτροπή που συνεδριάζει μέχρι αργά το απόγευμα, θα προχωρήσει σε σύσταση όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, ώστε σε κλειστούς χώρους να γίνεται χρήση υφασμάτινης μάσκας από τους πολίτες.

Ωστόσο θα τονισθούν και οι κίνδυνοι από τους ειδικούς- σημείωσε ο κ.Τσιόδρας- ειδικά για την ψευδαίσθηση που δημιουργείται για την ασφάλεια που προσφέρουν οι μάσκες. Θα δοθούν μάλιστα και ειδικές οδηγίες στους πολίτες με βάση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Νοσημάτων (ECDC) ενώ σύμφωνα με τον καθηγήτη λοιμωξιολογίας θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση.

Οι οδηγίες και οι συστάσεις στους πολίτες αναμένεται να γίνουν σε δύο ημέρες όπως ανακοίνωσε ο κ.Τσιόδρας, ενώ θα καθορισθούν και οι προυποθέσεις.

Πάντως ο κ.Τσιόδρας επανέλαβε ότι καλύτερη είναι η τήρηση των αποστασεων ασφαλείας, ενώ επέμενε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση αντισηπτικών αλλά και πλύσιμο χεριών, έπειτα από κάθε επαφή όταν βρισκόμαστε ειδικά σε εξωτερικούς χώρους. (Πηγή: healthreport.gr)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα