Top

Τσίπρας από ΔΕΘ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοεί την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα ξαναμπούν στον χάρτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.»

Parallaxi
τσίπρας-από-δεθ-η-κυβέρνηση-μητσοτάκη-818207
Parallaxi
President of the main opposition SYRIZA party, Alexis Tsipras, delivers his annual keynote speech during his visit at the 85th Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 18, 2021. / Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην 85η ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «αγνοεί την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη» και τόνισε: 

«Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα ξαναμπούν στον χάρτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πορεία των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης και είπε χαρακτηριστικά:

– Στον ΟΑΣΘ ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη προμήθεια 350 καινούργιων λεωφορείων.

-Το μετρό ξαναέγινε ανέκδοτο. Εμείς το παραλάβαμε σταματημένο στο 30% και το παραδώσαμε στο 80% το 2019. Με προοπτική λειτουργίας της κεντρικής γραμμής από το 2020 για όλους στους σταθμούς πλην της Βενιζέλου. Και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και αποφάσισε να εκδικηθεί όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους Θεσσαλονικείς, τη Θεσσαλονίκη και τη πολιτισμική της κληρονομιά. Με μια επιλογή απόσπασης των αρχαίων από το Σταθμό της Βενιζέλου που θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του έργου και το χρόνο παράδοσης, ενδεχομένως και το όφελος του αναδόχου.

Όπως είπε, «δεν είναι μόνο το μετρό που αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδικείται τη Θεσσαλονίκη. Είναι η σιδηροδρομική Εγνατία που αγνοείται η τύχη της. Είναι το διαμετακομιστικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου που έχει παγώσει. Είναι ο Φορέας Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου που απαξιώθηκε. Είναι το στρατόπεδο Κόδρα, που η απόδοσή του πάγωσε. Είναι το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης που πια δεν έχει καμία αναπτυξιακή αρμοδιότητα. Είναι το γήπεδο του ΠΑΟΚ που ούτε αυτό προχωρά, παρά τις δεσμεύσεις. Και είναι τέλος η ολοκληρωτική απουσία της Θεσσαλονίκης από τα κονδύλια για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανασχεδιαστούν με προτεραιότητα τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα