Ελλάδα

Τσίπρας: Κάθε βδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό

Όσα είπε από το Ιπποκράτειο πριν από λίγο

Parallaxi
τσίπρας-κάθε-βδομάδα-χάνουμε-ένα-μικρ-817313
Parallaxi
πηγή: SOOC

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»  για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις καταγγελίες του ιατρικού προσωπικού ότι οι ΜΕΘ για τη νόσο covid-19  έχουν “φρακάρει” με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλές κλίνες.

Όπως αναφέρουν πηγές αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν χρόνο μετά την υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα μέσω της ενίσχυσης του ΕΣΥ για να αποσυμπιέσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πληρότητα υπάρχει στις ΜΕΘ και στις κλινικές, ενώ τέσσερις ασθενείς είναι διασηλωμένοι εκτός ΜΕΘ ενώ νοσηλεύονται και παιδιά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε επίσης πως περιμένουν να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια είτε στο ίδιο το Ιπποκράτειο είτε σε άλλο για τους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προχώρησε σε εκτενείς δηλώσεις και μίλησε για τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μάλιστα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί, ενώ παράλληλα μίλησε για επικίνδυνη αντίληψη ότι ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων καθώς δημιουργεί αίσθηση χαλαρότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ομολογία απόλυτης κυβερνητικής αποτυχίας τις δηλώσεις Γκάγκα για διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ και τόνισε ότι «αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε».

Πάνω από 300 οι νεκροί λόγω Covid το τελευταίο δεκαπενθήμερο στη Β. Ελλάδα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν ως εξής:

«Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη δυο τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά που φαίνεται ότι είναι ατελείωτος. Επισκέφθηκα σήμερα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για να δω ο ίδιος την κατάσταση την οποία βιώνουν νοσηλευτές, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό. Τη Θεσσαλονίκη, που όπως όλη η βόρεια Ελλάδα, είναι για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της πανδημίας, δυστυχώς όμως πολύ νωρίτερα από ό,τι πέρυσι.

Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό. Ο Οκτώβρης έφυγε με 1.200 συμπολίτες μας που χάθηκαν από την πανδημία. Το κρίσιμο λοιπόν για εμένα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας, να παραδεχθεί τη δυσκολία, να πάρει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις. Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε.

Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας δύο χρόνια μετά και με προσωπικό το οποίο έχει υποστεί τεράστια κόπωση και πια δυστυχώς ούτε καν χειροκροτείται αλλά καμιά φορά ξυλοκοπείται κιόλας όταν διαμαρτύρεται, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί».

Με πληροφορίες από ethnos.gr και in.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα