Ελλάδα

Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα των εκλογών και αλλάζουμε εν κινήσει

Συνεδρίασε η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Συντονιστής ο Δ. Τεμπονέρας

Parallaxi
τσίπρας-λάβαμε-το-μήνυμα-των-εκλογών-κ-1013506
Parallaxi

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα των πολιτών και πως στόχος είναι η ανατροπή των συσχετισμών.

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών», τόνισε μετά τη συνεδρίαση της νέας επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βελτιωθούμε» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει τον πήχη ψηλά».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για στόχο «ανατροπής των συσχετισμών των εκλογών» της 21ης Μαΐου. Τόνισε επίσης πως έχει «πλήρη επίγνωση των δυσκολιών» αλλά και της ανάγκης «να αλλάξουμε εν κινήσει»

«Ο ελληνικός λαός ζητά απαντήσεις στα προβλήματα του, ζητά άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά δικαιοσύνη», είπε.

Έστειλε ακόμα μήνυμα πως πρέπει «να επανασυστήσουμε τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία». Παράλληλα, έδωσε μία γεύση τη να περιμένουμε το επόμενο διάστημα. «Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και τις προτάσεις μας. Θα μιλήσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια».

Ανέφερε επίσης πως «όλη η εκλογική επιτροπή θα συμβάλει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

«Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως πρέπει «να αποτρέψουμε μία παντοδυναμία μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα επιβάλει σαρωτικές αλλαγές». Πρέπει «να αποτρέψουμε μία εφιαλτική προοπτική μίας παντοδύναμης δεξιάς», κατέληξε.

Ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διονύση Τεμπονέρα «που αποδέχτηκε να είναι συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής». «Στέλεχος της νέας γενιάς, με ιδιαίτερη παρουσία στον επαγγελματικό του χώρο ως μάχιμος δικηγόρος για τα εργατικά δικαιώματα, που μπορεί να συνδυάσει αυτό το ιστορικό νήμα των αγώνων της Αριστεράς με τους σύγχρονους αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία», είπε.

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα

Για «απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το δυστύχημα στο Πέραμα.

Το σημερινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό εργαζόμενο και δύο τραυματίες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων των τελευταίων ετών με τη χώρα μας να καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τα αίτια αυτής της δραματικής αύξησης οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες. Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας και απόδοση ευθυνών».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα