Ελλάδα

Τσίπρας: Με 50άρια και και 150άρια δεν γεμίζει η κάλπη

Οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δείχνουν πανικό, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Parallaxi
τσίπρας-με-50άρια-και-και-150άρια-δεν-γεμίζ-1003523
Parallaxi

«Έχουν αλλάξει οι όροι» που γίνονται οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πριν από τις εκλογές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρχει συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή.

«Με 50άρια και και 150άρια δεν γεμίζει η κάλπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δείχνουν πανικό». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε αυτές τις εξαγγελίες για να απαντήσει στο καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπουργείο στέγασης μπορεί να κάνει», τι πολιτική θα έχει, αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ίδρυση νέου υπουργείου.

«Είχαμε δεσμευτεί να καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;», αναρωτήθηκε.

«Ας υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

«Δεν είμαστε απέναντι στα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικές σχολές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την ισονομία για όλους με την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, επισήμανε.

Ο Όθων Ηλιόπουλος κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε ότι ο ίδιος μπόρεσε να σπουδάσει δωρεάν Ιατρική στην Ελλάδα, να πάρει τα εφόδια και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ.

«Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τη δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα μας δεν είναι είναι να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις αποστασίες

«Όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους», είπε ο κ. Τσίπρας και θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βιώσει αυτή την πίεση πριν από τις κάλπες όταν ήταν μικρό κόμμα.

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες… Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την κυβέρνηση», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά έστω με μισή μονάδα θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση «με κάθε τρόπο».

«Η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια επανήλθε στο ζήτημα των υποκλοπών. «Ο ανιψιός του παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο», σημείωσε.

«Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση», σημείωσε.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τείνω το χέρι της συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ», σημείωσε και έκανε κριτική στη γραμμή «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» που διατηρεί ο Περισσός.

«Αφού δεν σε ενδιαφέρει το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο γιατί να σε επιλέξει ο λαός;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ζήτημα είναι οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με πολιτικές Μητσοτάκη αλλά όχι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, θα ήταν ΟΚ ο Ανδρουλάκης», αναρωτήθηκε και πάλι ο κ. Τσίπρας.

«Επιλογές με πρωθυπουργό χωρίς την έγκριση του λαού δεν βγήκαν σε καλό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε να βγούμε πρώτοι γιατί ο πρώτος θα καθορίσει τις εξελίξεις», είπε ο κ. Τσίπρας. «Τους πολίτες τους νοιάζει να υπάρξει μια αλλαγή», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν τους νοιάζουν τόσο τα κόμματα», πρόσθεσε.

Για τους πλειστηριασμούς

«Το σχέδιο Ηρακλής έχει καταρρεύσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι «οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μπορούν να σταματήσουν», όπως αυτός στη Χαλκιδική που ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα.

«Διατηρήσαμε την προστασία της Α’ κατοικίας μέχρι και το τέλος του 2019», είπε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι «θα υπάρχει μια πλατφόρμα ρύθμισης υποχρεωτική για τα funds».

«Δεν μπορεί μια κοινωνία να αντέξει ένα ‘τσουνάμι’ εξώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα