Τσίπρας: “Συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω”

«Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία, δεν έχει το δικαίωμα ο καπετάνιος να πέσει στη θάλασσα»

Parallaxi
τσίπρας-συνειδητοποίησα-ότι-δεν-έχω-1003523
Parallaxi

Τα περί οδυνηρού σοκ από το αποτέλεσμα των εκλογών επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατα την διάρκεια της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και μίλησε για αστοχίες στελεχών, λέγοντας ότι πολλές φορές «δείχναμε εικόνα Βαβυλωνίας».

«Εμείς καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας και είδαμε ότι οι στάσεις των άλλων προοδευτικών κομμάτων ήταν εχθρική απέναντί μας. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός εγκλωβισμός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η βασικότερη αιτία του αποτελέσματος είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών, καθώς ο πολιτικός μας αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου από το πολύ μακρινό παρελθόν του 2015», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του, σχετικά με το «άνοιγμα» που έκανε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι εμμένει στην άποψή του, καθώς αναφέρθηκε στους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ως «αντισυστημική δύναμη».

«Το βασικότερο ζήτημα ήταν ότι ούτε εγώ κατάφερα να επιβάλλω την πολιτική συζήτηση στην επόμενη ημέρα και τι θα γίνει με τα μεγάλα ζητήματα, πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι «όταν ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω».

Αναλυτικά όσα είπε

«Δεν θα κρυφτώ, δεν ξέρω ποια είναι η εντύπωσή σας για τους πολιτικούς. Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, έχω συναισθήματα. Σκέφτηκα την παραίτηση για μέρες. Όταν όμως ξεπέρασα το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποταχτήσω» όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Στόχος μας είναι η ανατροπή των συσχετισμών, δεν παραγνωρίζουμε ότι είναι για εμάς ένα δυσμενές αποτέλεσμα», σημείωσε. «Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα της Δεξιάς», πρόσθεσε. «Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης», όπως είπε.

«Θεωρώ αλαζονικό και δείχνει έπαρση αυτό που λέει ο κύριος Μητσοτάκης, να θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία των του ελληνικού λαού. Όπως και να θεωρεί ότι σε αυτές τις εκλογές τρέχει μόνος του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν έχω το δικαίωμα να λιποτακτήσω. Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία, δεν έχει το δικαίωμα ο καπετάνιος να πέσει στη θάλασσα», υπογράμμισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια δύσκολη στιγμή. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό. Το πιο κρίσιμο για μένα είναι η επόμενη ημέρα για το σύνολο της κοινωνίας. Θα έχουμε δύσκολες μέρες».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα