Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε και αντέδρασε νευρικά πετώντας το μπαλάκι στον πατέρα του

Είπε "αντίο" στο Τορίνο και τη χρονιά.

Parallaxi
τσιτσιπάς-αποκλείστηκε-και-αντέδρασ-937779
Parallaxi

Μια σειρά από κακές στιγμές είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη φορά στον αγώνα με τον Ρούμπλεφ, που έδινε θέση στα ημιτελικά του ATP Finals.

O Ρούμπλεφ είχε επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, ανακτώντας την ηρεμία του, σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωταθλητή που όσο περνούσε η ώρα έχανε την ψυχραιμία του.

Στο 3ο game του 3ου σετ, όπου τελικά ο Τσιτσιπάς δέχθηκε break.

Mε τις μπάλες στα χέρια του και με το σκορ στο 0-30, ο Τσιτσιπάς πέταξε με δύναμη το μπαλάκι προς την πλευρά που βρισκόταν η ομάδα του και ο πατέρας του Απόστολος.

Το κοινό φάνηκε να αποδοκιμάζει εντόνως την κίνησή του.

Ακολούθως συνέβησαν τα εξής:

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς σε έντονο ύφος μετέφερε στον Στέφανο Τσιτσιπά οδηγίες από τη θέση όπου καθόταν και ήταν εμφανώς απογοητευμένος με το γεγονός πως ο γιος του δεν μπορούσε να βγάλει στην πίστα τα όσα του έλεγε πως έπρεπε να κάνει προκειμένου να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς.

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 1-2: Αποχαιρέτησε το Τορίνο και τη χρονιά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο ΑTP Finals στο Τορίνο, ολοκληρώνοντας τη σεζόν.
Τι αναφέρει σε δημοσίευμα στο gazzetta ο Δημήτρης Ντζάνης:

“O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκρηκτικά, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια, απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο να πετυχαίνει την ανατροπή με 3-6, 6-3, 6-2 να περνά στα ημιτελικά στο ATP Finals, και τη σεζόν να ολοκληρώνεται με πικρή γεύση για τον 24χρονο Έλληνα.

Ο Έλληνας τενίστας κλείνει την αγωνιστική του περίοδο, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά του ATP Finals κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, εκεί όπου θα είναι ο Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος μετά το 1ο σετ ανασυγκροτήθηκε και κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή και στη μεγάλη νίκη. Αποκορύφωμα της αγωνιστικής πτώσης του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν τα δύο σερί διπλά λάθη στο 7ο game του 3ου σετ, που δώρισαν το break στον Ρούμπλεφ για το 5-2 κι ενώ προηγουμένως ο Τσιτσιπάς είχε τρεις φορές το αβαντάζ για να κλείσει το game”.

Τα χρήματα που έλαβε ο Τσιτσιπάς

Παρότι δεν πέρασε στα ημιτελικά του ATP Finals, έβαλε στον λογαριασμό του σχεδόν 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η ATP για τα χρηματικά έπαθλα που θα μοίραζε στους συμμετέχοντες στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς πήρε 318.099 ευρώ για τα τρία ματς που έδωσε στη φάση των ομίλων, ενώ για τη μία νίκη του πήρε άλλα 381.023 ευρώ.

Πηγές: Πρώτο Θέμα/ gazzetta.gr, Δημήτρης Ντζάνης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα