Διεθνή

Twitter: Παραδέχτηκε ότι ο αλγόριθμος προωθεί τη Δεξιά και «κόβει» την Αριστερά

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει τον λόγο που συμβαίνει αυτό και έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη απάντηση».

Parallaxi
twitter-παραδέχτηκε-ότι-ο-αλγόριθμος-προωθε-750875
Parallaxi

Πολλοί διαμαρτύρονταν, ότι ο αλγόριθμός του twitter προωθεί περισσότερο δεξιά tweets σε σχέση με αυτά που έρχονται από τα αριστερά. Και όντως είχαν δίκιο σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ίδιο το twitter.

Η μελέτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αφορά σε tweets από πολιτικά κόμματα και χρήστες που μοιράζονταν περιεχόμενο καθώς και από ειδησεογραφικά πρακτορεία σε επτά χώρες σε όλο τον κόσμο: τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει τον λόγο που συμβαίνει αυτό και έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη απάντηση».

Σύμφωνα με ένα ερευνητικό έγγραφο 27 σελίδων, το Twitter εντόπισε μια «στατιστικά σημαντική διαφορά που ευνοεί την πολιτική δεξιά» σε όλες τις χώρες εκτός από τη Γερμανία.

Το Twitter είπε ότι δεν ήταν σαφές γιατί παρήγαγε αυτά τα αποτελέσματα και έδειξε ότι μπορεί τώρα να χρειαστεί να αλλάξει τον αλγόριθμό του. Ακόμα, ισχυρίστηκαν ότι τα ευρήματα δεν υποδηλώνουν ότι οι αλγόριθμοί του Twitter ωθούν σε «ακραίες ιδεολογίες» εν μέσω ωστόσο επικρίσεων για το αντίθετο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter αντιμετωπίζει θέμα εμφανούς προκατάληψης στον αλγόριθμό του. Τον περασμένο Απρίλιο, η πλατφόρμα ανέφερε ότι διεξήγαγε μια μελέτη για να προσδιορίσει εάν οι αλγόριθμοί της συνέβαλαν σε «ακούσιες βλάβες».

Τον Μάιο, το Twitter αποκάλυψε ότι η αυτόματη περικοπή εικόνων είχε θέματα που ευνοούσαν τα λευκά άτομα έναντι των μαύρων και τις γυναίκες έναντι των ανδρών.

Πηγή: www.rosa.gr

Δείτε επίσης:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα