Ελλάδα

Τζανάκης: Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα

«Προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα για να σταματήσει η διάδοση του ιού και η περαιτέρω επιδείνωση»

Parallaxi
τζανάκης-ανησυχητική-η-αύξηση-των-κρο-754044
Parallaxi

Η τελευταία εβδομάδα που παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων, είναι ανησυχητική, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, καθηγητή πνευμονολογίας και όσα δήλωσε στο Mega.

«Δε συμφωνώ με τις ανακοινώσεις από την κ. Παπαευαγγέλου ότι έχουμε μια σταθεροποίηση της πανδημίας. Βλέπω έναρξη μάλλον αυξητικής τάσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είχαμε να δούμε πολύ καιρό πάνω από 600 κρούσματα».

Στο νησί της Κρήτης, που συναντάται κυρίως η μετάλλαξη αυτή, «με εξαίρεση το Ρέθυμνο, είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από τον μέσο όρο της Ελλάδας».

Ο καθηγητής τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, «καθώς υπάρχει αυξητική τάση που ελπίζουμε να είναι παρωδική. Η «Δέλτα» μας ανησυχεί, τα υπόλοιπα (σ.σ. στελέχη) είναι υπό παρακολούθηση».

Την πιθανότητα νέων μέτρων, όπως τοπικά lockdown, δεν απέκλεισε ο κ. Τζανάκης, σε περίπτωση που η «κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη».

«Προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα για να σταματήσει η διάδοση του ιού και η περαιτέρω επιδείνωση. Μη μας ξεγελά το γεγονός ότι δεν έχουμε νοσηλείες και διασωληνωμένους», κατέληξε ο καθηγητής.

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί στις εκκλησίες; Καμία απάντηση από την κυβέρνηση

Με την Μετάλλαξη Δέλτα να προκαλεί ανησυχία, τα κρούσματα να παρουσιάζουν αυξητική τάση και τη χώρα να οδηγείται στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει και να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό και να ελέγξει ενδεχόμενη νέα διασπορά του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν πραγματοποιηθεί ανακοινώσεις που αφορούν στα προνόμια των εμβολιασμένων, στην εστίαση με τη “διχοτόμηση” σε αμιγείς και μικτούς χώρους, στο “Freedom Pass” για τους νέους 18- 25 ετών, καθώς και στην επιβολή του μοριακού ή rapid test για όσους ενήλικες επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και μάλιστα με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την ημέρα που έλαβαν τη δεύτερη δόση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, λοιπόν, διαφοροποιούνται μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε πάρα πολλές δραστηριότητες, την ώρα όμως που παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκλησίες.

Μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση ή αναφορά από την κυβέρνηση σχετικά με την προσέλευση των -εμβολιασμένων και μη- πιστών στους ναούς, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά αλλά και προβληματισμό για τη συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο.

Πληροφορίες: Mega, news247.gr

ΕΟΔΥ: Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων – 10 θάνατοι – Σταθεροί οι διασωληνωμένοι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα