Top

Β. Παπαγεωργόπουλος: Xαιρετήθηκα με Παρασκευόπουλο και Βεργούλη

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
β-παπαγεωργόπουλος-xαιρετήθηκα-με-παρ-312138
Parallaxi

Ανακοίνωση κατά την οποία χαιρετήθηκε με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και με τον δικηγόρο, Χάρη Βεργούλη σε προθάλαμο της TV100 εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σημειώνει ότι «το άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα “την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Δείτε την ανακοίνωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου:

«Πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος και ο δικηγόρος κ. Χ. Βεργούλης διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως, διότι η εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης κ, Μαρία Αναγνωστίδου  στο πλαίσιο μιάς ανωτάτου επιπέδου εκπομπής, απηύθηνε  και σε εμένα ερωτήσεις τις οποίες   απηύθηνε – σε άλλο χρόνο—και σε αυτούς!!!

Δεν θα αναφερθώ στο ότι χαιρετήθηκα θερμά με τους παραπάνω συμπολίτες μου στον προθάλαμο του χώρου εγγραφής της TV100, ούτε στα άρθρα  5 και 14 περί ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος– που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα—και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο  επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Θα ρωτήσω απλά: Γιατί δεν παίρνουν  θέση στο καίριο ερώτημα που υπέβαλα στην συγκεκριμένη εκπομπή; Είναι ορθό η Ελληνική Δικαιοσύνη – που οι  ίδιοι τόνισαν  ότι δεν είναι αλάνθαστη– να καταδικάσει με 3—2 (δύο Εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου) τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την τελείως φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία   ότι «μπήκαν 17.000.000 € (!) στον λογαριασμό υπ’ αρίθμ. 1542859» του Δημοτικού μου Συνδυασμού (απόφαση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  υπ’ αρίθμ. 469/2018,  σελ. 73,195,196);

Φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία αφού πλέον όλων των άλλων,  με έγγραφο της η Τράπεζα Πειραιώς την 3/1/2020  βεβαιώνει  ότι  «στον λογαριασμό 1542859 αλλά και οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό που εμφανίζεστε ως δικαιούχος ΔΕΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  πίστωση ποσού 17.000.000 € με μία ή περισσότερες καταθέσεις»!!!

Και συνεχίζει: «Συνημμένα σας παραδίδουμε τις κινήσεις του  παραπάνω  λογαριασμού»,  οι οποίες κινήσεις  σε διάστημα 7 ετών (1999—2006) έφθασαν τα 259.721 €,  που προήλθαν σύμφωνα με τον Νόμο από την πώληση κουπονιών και τις συνδρομές  72 επωνύμων Θεσσαλονικέων  προς τον Δημοτικό μου Συνδυασμό και με τα οποία επί 7 χρόνια καλύπταμε  τα έξοδα του Συνδυασμού,  στα οποία χρόνια υπήρξαν 3 νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις!!!

Περιττό να αναφέρω ότι ο λογαριασμός αυτός (1542859) έχει διεύθυνση «Βενιζέλου 45– το παλιό Δημαρχείο—1ος όροφος, γραφείο 113» που ήταν ακριβώς τα γραφεία του Συνδυασμού μου!!!

Τέλος παρακαλώ άλλη μία φορά τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ να εξετάσει την συγκεκριμένη καταγγελία μου σχετικά με την υπ’αρίθμ. 469/2018 απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.»

Από τη μεριά του ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής: 

«Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που να δόθηκε τηλεοπτικό βήμα σε καταδικασμένο για σοβαρές πράξεις -που βάρυναν μια ολόκληρη πόλη- πρόσωπο να επικρίνει δικαστές του,  χωρίς δημοσιογραφικό έλεγχο, δυνατότητα απάντησης θιγομένων  ή άκουσμα άλλης άποψης. Θέλω να διευκρινίσω εδώ τη στάση μου.

Πιστεύω ότι  διάλογος μπορεί και πρέπει να γίνεται με όλους χωρίς εξαιρέσεις. Προφανώς και με ένα κρατούμενο ή αποφυλακισμένο. Άλλωστε είναι στοιχείο της κοινωνικότητας που ορίζει την ανθρώπινη οντότητα και αξιοπρέπεια, όπως επίσης είναι  και το δικαίωμα επανένταξης των αποφυλακιζομένων. Όπως πολλοί γνωρίζουν, έχω δεχθεί πολλή λάσπη για τη στάση μου αυτή.  Άλλο όμως είναι ο διάλογος με ένα πρόσωπο και άλλο η προβολή. Η τελευταία δημιουργεί πρότυπα, υποστηρίζει πολιτικές σκοπιμότητες  και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί προνόμιο. Η ισορροπία ανάμεσα στην αναγνώριση της συμμετοχής σε διάλογο και της απόρριψης της συμμετοχής σε μια πολιτική μεθόδευση προβολής δεν είναι πάντα εύκολη.

Στην περίπτωση της εκπομπής της 10/4/2020 του TV100 προσκλήθηκα σε μαγνητοσκόπηση χωρίς να προειδοποιηθώ για τη συμμετοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου. Η συνέντευξή μου όντως ήταν ατομική χωρίς παρουσία άλλου προσώπου πλην της δημοσιογράφου στο στούντιο. Διαπιστώνοντας από διαδικτυακή προαναγγελία της εκπομπής ότι εμφανίζομαι  με άλλους συναδέλφους να συζητώ μαζί  του, διαμαρτυρήθηκα έντονα τηλεφωνικά. Μου απάντησε τελικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Γ. Αβαρλής , ότι η συμμετοχή του Β.Π. θα περιοριστεί σε ένα δίλεπτο με γενικές σκέψεις και ότι το κείμενο της προαναγγελίας θα αλλάξει. Αρμόδιος υπάλληλος (κ. Κεσόπουλος) τηλεφώνησε στη συνέχεια και με βεβαίωσε  ότι η συνέντευξή μου θα είναι τελείως χωριστή, ούτε καν  συνεχόμενη.  Προς απόδειξη μου διαβιβάστηκε διαδικτυακά το  σχετικό βίντεο με την ομιλία του Β.Π. , διάρκειας 2 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, και έγινε άμεση διόρθωση του κειμένου της προαναγγελίας. Με δεδομένη την άρνηση του σταθμού για πλήρη αποδοχή του αιτήματός μου για απόσυρση της συνέντευξης , διατύπωσα δημόσια με δύο αλλεπάλληλα δελτία τύπου τη διαφωνία και τη διαμαρτυρία μου.

Η παρακολούθηση της εκπομπής μου έδειξε τη δεύτερη εξαπάτηση: Ο Β.Π. μίλησε , έστω διακριτά, για αρκετό χρόνο, αυτοαγιογραφήθηκε και κατέκρινε τη δικαιοσύνη για τη δίκη του. Οφείλω με χαρά να σημειώσω, ότι ο αντιδήμαρχος  κ. Αβαρλής διαχωρίζει τη θέση του και επιβεβαιώνει ότι χωρίς ενδοιασμό μπορώ να επικαλούμαι  τη συνομιλία μας και το όνομά του.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Σοφός έτσι κι αλλιώς δεν είμαι, αλλά από τη στάση του σταθμού  έμαθα πολλά».



Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα