Ελλάδα

Βαρουφάκης: Δεν είναι κακή ιδέα τα τοπικά νομίσματα

Τι είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη και για το ενδεχόμενο συνεργασίας - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
βαρουφάκης-δεν-είναι-κακή-ιδέα-τα-τοπι-1005154
Parallaxi

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της ομάδας των «53+» για πληρωμή σε τοπικά νομίσματα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «καμία επικοινωνία δεν έχει υπάρξει και δεν θα υπάρξει με τον κ. Τσακαλώτο».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «για να στηθεί ένα τοπικό νόμισμα – που δεν είναι κακή ιδέα, το έχουμε και εμείς στο πρόγραμμά μας – χρειάζεται το “Δήμητρα” γιατί κάπου πρέπει να θεμελιωθεί. Γιατί με ρωτούν συνάδελφοί σας «δεν τινάξατε στον αέρα οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με το “Δήμητρα” όχι το αντίθετο κάναμε». «Βάλαμε την βάση για μια πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση που προφανώς δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Βαρουφάκης: Το σχέδιο «Δήμητρα» είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών Όσον αφορά το σχέδιο “Δήμητρα” ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως “είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών παγκοσμίων. Είναι ένα εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών, δημόσιο και δωρεάν και στήνεται σε χώρες που έχουν κεντρικές τράπεζες. Σε χώρες που δεν έχουν κεντρικές τράπεζες, εμείς προτείνουμε να “κουμπώσει” στο ΑΦΜ του καθενός”.

Επιπλέον, μίλησε για την “αποκήρυξη” του ΜεΡΑ25 από τον Αλέξη Τσίπρα και πρότεινε ρήξη όσον αφορά τα μνημόνια για να είναι βιώσιμη η χώρα.

“Αυτό που μας νοιάζει πιο πολύ, είναι η γενική αίσθηση. Τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν τη χώρα σα να έχει βγει από τα μνημόνια”.

Όπως επεσήμανε, είμαστε σε ακόμη χειρότερη θέση οικονομικά λόγω χρέους καθώς έχουμε μεγάλη εξάρτηση από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

“Η ΑΑΔΕ είναι απολύτως εξαρτημένη από την Τρόικα. Μόνο εκείνοι έχουν πλήρη εικόνα των όσων χρωστούν στο Ελληνικό κράτος” είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης εξηγώντας τι εννοούσε σε δήλωσή του ότι βρισκόμαστε “υπό κατοχή” και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα στο όνομα της Αριστεράς.

Στο ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε πως ακόμη και αν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜεΡΑ25 συγκεντρώσουν το ποσοστό για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα προτιμήσει να ξαναπάμε σε εκλογές.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε κάποια από τα μέτρα που προτείνει το κόμμα του σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα