Ελλάδα

Βάσεις 2018: Aύριο κατά πάσα πιθανότητα η ανακοίνωσή τους

Οι εκτιμήσεις για τις σχολές και το πώς θα κινηθούν τα επιστημονικά πεδία.

Parallaxi
βάσεις-2018-aύριο-κατά-πάσα-πιθανότητα-η-αν-331952
Parallaxi

Σύμφωνα με πληροφορίες και αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, τέλος θα μπει στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου με την ανακοίνωση των Βάσεων 2018 των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους τόσο στην σχολική τους μονάδα καθώς θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας αλλά και διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την άνοδο και την πτώση των σχολών

Ειδικοί εκτιμούν πως θα υπάρξει πτώση μορίων στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας ενώ θα υπάρξει αντίστροφο κλίμα στις Παιδαγωγικές οι οποίες αναμένεται να “εκτοξευτούν”.

Αναλυτικότερα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές) αναμένεται μικρή άνοδος κυρίως στις περιζήτητες σχολές του πεδίου. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες) αναμένεται γενικότερη πτώση των βάσεων στα τμήματα του πεδίου ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) αναμένεται επίσης πτώση και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομικών και Πληροφορικής) οι βάσεις αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με ενδεχόμενη μικρή άνοδο στην πληροφορική.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις σχολές στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια μικρή άνοδος ενώ στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα