Ελλάδα

Βασιλακόπουλος μετά την επίθεση: «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία»

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζει την επίθεση.

Parallaxi
βασιλακόπουλος-μετά-την-επίθεση-σκέ-837634
Parallaxi

Αστυνομική προστασία ενδέχεται να ζητήσει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”. Έχουμε ξεφύγει» είπε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής.

Για όσα συνέβησαν στην ταβέρνα είπε: «Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα.

»Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά πιθανότατα ο γιος του πήγε στο τραπέζι τους όπου τους έδιωξαν με βίαιο τρόπο.

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», συνέχισε ο καθηγητής.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε ότι αν δημοσιοποιήσει το περιστατικό, θα έχει επιπτώσεις.

«Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζει την επίθεση: 

«Ως Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα. Ανάλογες συμπεριφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας. Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε ότι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονοϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε πράξη βίας και καλεί τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τον προπηλακισμό έγκριτου μέλους μας καθηγητή πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλου καταδικάζει τις πράξεις βίας ενάντια σε επιστήμονες που υποστηρίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει την κοινωνική πόλωση και τον διχασμό και καλεί όλους τους πολίτες να δείχνουν σεβασμό στους συμπολίτες τους και ομοψυχία απέναντι στον κοινό εχθρό, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις συστάσεις της επιστήμης.

Mε πληροφορίες από ΣΚΑΪ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα