Επικαιρότητα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής

Από... σπόντα για ελεύθερο δωμάτιο στη Χαλκιδική - Τι «παίζει» με τιμές στους κοντινούς από τη Θεσσαλονίκη προορισμούς

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
βαθιά-το-χέρι-στην-τσέπη-οι-εκδρομείς-τ-922624
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και το γεγονός ότι «πέφτει» Δευτέρα δημιουργεί ένα τριήμερο που δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν μείνει στην πόλη ή έχουν πάρει ήδη την άδεια τους νωρίτερα το καλοκαίρι, να προγραμματίσουν μια μίνι «απόδραση».

Πάντως, για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα είναι, καθώς οι πληρότητες σε Χαλκιδική, Πιερία, Σταυρό/Βρασνά, Ασπροβάλτα, είναι ή αγγίζουν το 100%, ενώ στα όσα διαθέσιμα καταλύματα υπάρχουν για το σαββατοκύριακο, όπως είναι αναμενόμενο οι τιμές είναι υψηλές.

Εάν συνυπολογίσουμε τα έξοδα μετακίνησης με τη βενζίνη να είναι ακόμα στα ύψη, αλλά και τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται (beach bar, φαγητό, ποτά) τότε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται και ένα μηνιάτικο για ένα διήμερο ή τριήμερο χαλάρωσης.

Σε λίστα αναμονής στη Χαλκιδική

Κάνοντας μια τηλεφωνική επικοινωνία με διάφορα καταλύματα στο πρώτο και δεύτερο πόδι στη Χαλκιδική η απάντηση στο αν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για το σαββατοκύριακο ήταν αρνητική.

Μάλιστα, οι επαγγελματίες εξηγούν ότι αρκετοί είναι εκείνοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν αφήσει τα στοιχεία τους ελπίζοντας σε κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να ετοιμάσουν βαλίτσες και να αναζητήσουν μερικές στιγμές μακριά από την πόλη.

Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα καταλύματα σε προσιτές τιμές που έχουν απομείνει και στις διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης, με τις τιμές να ποικίλουν, ανάλογα φυσικά με το τι αναζητά ο καθένας.

Μέχρι και νωρίς την Τρίτη, οι τιμές που «έπαιζαν» σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής ήταν οι εξής:

Νέα Ηράκλεια: 77 ευρώ το ένα βράδυ

Νέα Καλλικράτεια: Από 90 έως 94 ευρώ το ένα βράδυ

Άφυτος: 80 ευρώ το ένα βράδυ

Φούρκα, Ελάνη: Από 259 έως 294 ευρώ το βράδυ

Νέα Σκιώνη: 235 ευρώ το βράδυ

Πευκοχώρι: 353 ευρώ το βράδυ

Νικήτη / Άγιος Νικόλαος: 180 ευρώ το βράδυ

Πιερία: Διαθεσιμότητα μεν, αλλά…

Σε αντίθεση με τη Χαλκιδική που είναι… sold out, στην Πιερία όσοι θέλουν να βρουν δωμάτιο την τελευταία στιγμή για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, θα τα καταφέρουν, καθώς οι πληρότητες κινούνται στο 90 με 95%.

Το ερώτημα φυσικά είναι το σε τι τιμή θα βρουν διαθέσιμα δωμάτια.

Για παράδειγμα στην Σκοτίνα οι τιμές ξεφεύγουν από τα 100 ευρώ για ένα βράδυ, ενώ και στις διαδικτυακές πλατφόρμες οι τιμές είναι υψηλές για τα παράλια της περιοχής, αφού στην Ολυμπιακή Ακτή φτάνουν τα 188 ευρώ για ένα βράδυ και στον Πλαταμώνα τα 271 ευρώ.

Ψάχνουν για ευκαιρίες

Αρκετοί είναι και εκείνοι οι Θεσσαλονικείς που τις τελευταίες ημέρες κάνουν διερευνητικές επαφές με ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Σταυρό, Βρασνά, Ασπροβάλτα, τρεις παραθαλάσσιους προορισμούς σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή και οικονομικά συμφέρουσα ευκαιρία, καθώς τα δωμάτια στις τρεις παραπάνω περιοχές είναι ελάχιστα, μιας και από τις αρχές του καλοκαιριού οι επισκέπτες από τα Βαλκάνια κυρίως έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση σε διαδικτυακές πλατφόρμες, το μεσημέρι της Τρίτης, θα μπορούσε κάποιος να κλείσει δωμάτιο σε Σταυρό, Βρασνά, Ασπροβάλτα από 70 έως 94 ευρώ το βράδυ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα