Ελλάδα

Βατόπουλος: Αυξημένη κινητικότητα σημαίνει αυξημένα κρούσματα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα «να γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου».

Parallaxi
βατόπουλος-αυξημένη-κινητικότητα-ση-678876
Parallaxi
εικόνα: Sakis Tb

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκης Βατόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Τονίζοντας επίσης πως σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα θα γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αλκης Βατόπουλος εκδήλωσε την ανησυχία του για τη μετάλλαξη του ιού καθώς έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας δεκάδες κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, τόνισε ότι είναι απαραίτητο «να γίνονται περισσότερα τεστ και αυστηρότερα μέτρα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Βατόπουλος σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού του Σαββατοκύριακου τόνισε ότι «προφανώς υπάρχει ανησυχία για αναζωπύρωση των κρουσμάτων». Ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα «να γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου». Όπως εξήγησε, «αυξημένη κινητικότητα σημαίνει αυξημένα κρούσματα».

Σημείωσε επίσης, πως η επιτροπή είχε τονίσει ότι μοναδική προϋπόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν η τήρηση του δίωρου και κάλεσε  την Πολιτεία να βρει έναν τρόπο, ώστε να μπορεί να τηρηθεί.

Για τους εμβολιασμούς δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να επηρεαστεί, λόγω της μετάλλαξης. Όμως, όπως σημείωσε, «καθυστερώντας τους εμβολιασμούς δίνουμε την ευκαιρία να μεταλλάσσεται και να εξαπλώνεται».

 Δείτε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα