Ελλάδα

Βατόπουλος: Πολιτικές αποφάσεις το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

«Θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν εμβολιασμοί ή να υπάρχουν πολλά rapid test και self test»

Parallaxi
βατόπουλος-πολιτικές-αποφάσεις-το-άν-711418
Parallaxi
Φωτογραφία: Μάριος Δαδούδης

Τις ανησυχίες του σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς και των σχολείων εξέφρασε ο Α. Βατόπουλος με δηλώσεις του στο OPEN.

«Η καμπύλη φαίνεται να έχει αυξητική τάση. Σίγουρα, δεν έχει πτωτική τάση» είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος και προσθέτει ότι «η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι δύσκολο να μαζευτεί».

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι «αυστηρά επιδημιολογικά δεν θα έπρεπε να ανοίξουμε τίποτα», ωστόσο, καταλαβαίνει τόσο την ανάγκη του κόσμου να πάρει «ανάσα», καθώς και της κυβέρνησης για ανάταση της οικονομίας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο καθηγητής τόνισε ότι «η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι δύσκολο να μαζευτεί» και πως «το ποσοστό των τεστ που βγαίνει θετικό είναι πολύ υψηλό. Με ανησυχεί αυτό, και δεν γνωρίζω ακριβώς και τον δείκτη R που είναι σίγουρα υψηλός».

Μιλώντας για την συνεδρίαση των ειδικών, που θα λάβει χώρα τις επόμενες ώρες, έδωσε το στίγμα λέγοντας: «Ολες οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δύσκολες».

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε «πολιτικές αποφάσεις» το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα καταστήματα κι ακολούθως τα σχολεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην υπάρξει θετική ανταπόκριση από την επιτροπή.

«Θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν εμβολιασμοί ή να υπάρχουν πολλά rapid test και self test. Μέχρι να στηθούν αυτά τα δύο, είναι πολύ δύσκολο το όποιο άνοιγμα, ωστόσο, υπάρχει και η εξίσου σημαντική παράμετρος, η κοινωνική».

Για την μετακίνηση από δήμο σε δήμο είπε ότι «δεν προκρίνονται, γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά του ιού σε μια άλλη γειτονιά που ενδεχομένως να έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα