Ελλάδα

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Δεν μιλάνε, γιατί τους εκβιάζουν

«Δεν μου κάνουν μήνυση για το σκάνδαλο γιατί ξέρουν ότι αυτό θα μου λύσει τα χέρια να δώσω όλα τα στοιχεία που έχω»

Parallaxi
βαξεβάνης-για-υποκλοπές-δεν-μιλάνε-γι-737847
Parallaxi

Για συγκάλυψη, σιωπή, συμβιβασμούς και εκβιασμούς μίλησε ο Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη του Documento για παρακολούθηση σημαντικών στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Ο Μητσοτάκης μοιάζει πια με τον Σταμάτη Γαρδέλη στην ταινία “Ρόδα τσάντα και κοπάνα”. Προσπαθεί να ξεφύγει από κάθε κατάσταση. Ρίχνω από πάνω και το καπάκι της συγκάλυψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλα καλά. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία αυτή η πρακτική», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες απάθειας στην κοινωνία. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και τώρα παίζουν το χαρτί της συγκάλυψης. Όταν είδαν ότι δεν πιάνει η επιχείρηση αποδόμησης πέρασαν σε άλλη… πίστα, σε αυτή την απόλυτη σιωπή. Είναι προφανές ότι γίνονται κινήσεις συμβιβασμού τόσο σε πολιτικό όσο και σε μιντιακό επίπεδο», σχολίασε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento.

«Όσα αποκαλύπτουμε είναι ξεκάθαρο ότι έχουν συμβεί. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μήνυση για ψύλλου πήδημα. Αλλά είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει τολμήσει κανείς έως τώρα να μου κάνει μήνυση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι αυτό θα μου λύσει τα χέρια να δώσω όλα τα στοιχεία που έχω», δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Η κατάσταση που ζούμε θυμίζει την κατάσταση χωρών της λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1960. Που βρισκόμαστε, που ζούμε και η κυβέρνηση παρακολουθεί τον στρατό; Μιλάμε για την απόλυτη εκτροπή», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης. Όπως τόνισε «τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους πήρα προσωπικά τηλέφωνο για να τους ενημερώσω. Η αντίδραση τους ήταν κάτι μεταξύ έκπληξης και απολογίας. Πώς θα συνεχίσουν να διοικούν το στράτευμα;». Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέληξε, λέγοντας πως «κάποιοι θα μιλήσουν για όλα φαντάζομαι – έχει υπογράψει εισαγγελέας η κυρία Βλάχου, χρειάζονται πέντε υπογραφές υπαλλήλων της ΕΥΠ, πρέπει να το ξέρει ο πολιτικός υποδιοικητής. Κάποιοι από τους θιγόμενους δεν μιλάνε γιατί κάποιος τους εκβιάζει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα