Ελλάδα

Ο Βελόπουλος έφερε την υπόθεση Σιούλη στη Βουλή – «Αυτές είναι διώξεις»

«Διότι αν πάμε στην λογική του Μεσαίωνα, ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας πάει στην πυρά, τότε θα παραμείνουμε στο ότι η γη δε γυρίζει».

Parallaxi
ο-βελόπουλος-έφερε-την-υπόθεση-σιούλη-742734
Parallaxi
Εικόνα Facebook

Την υπόθεση του γιατρού του ΑΧΕΠΑ, Θανάση Σιούλη, ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία, ο κ. Βελόπουλος έθιξε το θέμα διώξεων γιατρών που διαφωνούν με την κυβέρνηση.

«Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον γιατρό Αθανάσιο Σιούλη. Αποκάλυψε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ότι η εφημερεία ξεκινούσε χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ. Απόδειξη δεύτερη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο κ. Κώστας Καταραγιάς τον περασμένο Δεκέμβριο κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα ελλιπή επίπεδα προστασίας. Είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός, του οποίου η σύμβαση δε θα ανανεωθεί. Αυτές είναι διώξεις. Διώξεις που ειλικρινά γίνονται λάθος. Η όποια διαφωνία στη δημοκρατία είναι επιβεβλημένη. Η όποια επιστημονική άποψη, από όποιον επιστήμονα, τεκμηριωμένη, είναι επιστημονική άποψη. Διότι αν πάμε στην λογική του Μεσαίωνα, ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας πάει στην πυρά, τότε θα παραμείνουμε στο ότι η γη δε γυρίζει. Τότε θα παραμείνουμε σε άλλες μεθόδους και είναι λάθος η ΝΔ ή οι διοικητές των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται ως επιλοχίες στον λόχο. Αυτά τα αυταρχικά, τα απολυταρχικά τουλάχιστον και με Νέα Δημοκρατία αλλά και με τους υπόλοιπους εδώ μέσα δεν πρέπει να υπάρχουν και δεν θα υπάρχουν», είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα