Ελλάδα

ΒINTEO: Η μάχη με τις φλόγες στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο Amanzoe

Ποιο είναι το ξενοδοχείο που περικυκλώθηκε από τη φωτιά

Parallaxi
βinteo-η-μάχη-με-τις-φλόγες-στο-πολυτελές-το-919265
Parallaxi

Εικόνες – βίντεο: INSTAGRAM / MILTOSKAMB

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάλεψαν όλη τη νύχτα με τη φωτιά να είχε περικυκλώσει το γνωστό ξενοδοχείο “Amanzoe” στο Κρανίδι.

Τα εναέρια μέσα από νωρίς το πρωί της Τρίτης μπήκαν και αυτά στη μάχη της κατάσβεσης στην περιοχή.

Η φωτιά απείλησε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, με τη βραδινή αναζωπύρωσή της να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

fotia.jpg

untitled-4.jpg

Το ξενοδοχείο “Amanzoe”

Το Amanzoe βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στο Κρανίδι, σε ένα μέχρι χθες παραδεισένιο λόφο, από τον οποίο εκτείνονταν απέραντοι ελαιώνες και το γαλάζιο του Αιγαίου. Με επιβλητική θέα 360° που κόβει την ανάσα αυτό το σύγχρονο ξενοδοχείο στέκεται ανάμεσα σε συκιές, ελαιώνες και κήπους όπου μοσχοβολά η λεβάντα.

amanzoe-gallery-12-0.webp
amanzoe-greece.webp

Σχεδιασμένο σκόπιμα σαν μια σύγχρονη Ακρόπολη, από τον αρχιτέκτονα των Aman, Ed Tuttle, το Amanzoe αγκαλιάζει την αρχιτεκτονική και την ψυχή της αρχαίας Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του θέλησε να παρέχει στους φιλοξενούμενούς του ένα ορμητήριο ανακάλυψης του πλούσιου πολιτισμού, της κουζίνας και των αξιοθέατων της περιοχής.

Η σύνδεση, άλλωστε, με το αρχαίο ελληνικό στοιχείο είναι εμφανής, καθώς κίονες στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο και κτίρια που θυμίζουν εκείνη την εποχή καθρεπτίζονται στα νερά.

Βασιζόμενοι στην κλασσική ελληνική αρχιτεκτονική με έντονες γραμμές οι πολυτελείς κατοικίες ανοίγουν σε βεράντες με ιδιωτικές πισίνες με θέα στη θάλασσα της Πελοποννήσου. Το μάρμαρο συνδυάζεται με την πέτρα και το ξύλο, υλικά τα οποία «δένουν» με την περιοχή.

Το Amanzoe παρέχει την αίσθηση αποκλειστικότητας που έχουν ανάγκη όσοι βρεθούν εκεί. Οι κατοικίες, από τα pavillions μέχρι τις βίλες, έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και φυσικά η καλύτερη δυνατή θέα στην ομορφιά της περιοχής.

amanzoe-gallery-01.webp
amanzoe-greece-11.webp
amanzoe-gallery-7.webp
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα