Επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ – Καταγγελία της ΡΕΤΑ για τα γαϊδούρια και τα μουλάρια της Σαντορίνης

Το βίντεο κλείνει με μια έκκληση προς τους τουρίστες να μην προτιμήσουν τα ζώα που τα προωθούν οι ντόπιοι ως "εμπειρία" του νησιού.

Parallaxi
βιντεο-καταγγελία-της-ρετα-για-τα-γαϊ-514808
Parallaxi

Με βίντεο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ καταγγέλει για άλλη μία φορά την κακομεταχείριση των μουλαριών και γαϊδουριών στη Σαντορίνη.

Αναγκάζονται να ανέβουν και να κατέβουν τα ίδια σκαλοπάτια κάθε μέρα, πολλές φορές, κάτω από τον καυτό ήλιο κουβαλόντας ανθρώπους υπέρβαρους. Σε προηγούμενη αποκάλυψη της ΡΕΤΑ η ελληνική κυβέρνηση είχε απαντήσει αλλάζοντας τους νόμους για να προστατεύονται τα ζώα, όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτοί οι νόμοι δεν επιβάλλονται ούτε τηρούνται.

Τα ζώα είναι δεμένα μεταξύ τους, φοράνε σέλες φτιαγμένες στο σπίτι που τα τραυματίζουν, έχουν μόνο ένα κουβά με νερό στην αρχή και στο τέλος κάθε διαδρομής, όμως είναι τόσο σφιχτά δεμένα σε στύλους που μονίμως διψάνε αφού δε φτάνουν τον κουβά.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν τα ζώα σε ακραίες συμπεριφορές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το μαρτύριό τους και επιτίθενται σε τουρίστες στο δρόμο αλλά και ρίχνοντάς τους από τη σέλα.

Το βίντεο κλείνει με μια έκκληση προς τους τουρίστες να μην προτιμήσουν τα ζώα που τα προωθούν οι ντόπιοι ως “εμπειρία” του νησιού, αλλά να ανέβουν με το τελεφερίκ που είναι δίπλα ακριβώς.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα