Top

ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά- Εκκενώθηκε οικισμός

Η κατάσταση αυτήν την ώρα στις περιοχές του νησιού.

Parallaxi
βιντεο-ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-στ-651999
Parallaxi

Τρεις ενεργές εστίες φωτιάς στην Κεφαλονιά έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Oι εστίες αφορούν στις περιοχές Αννινάτα, Καμπιστάτα και Χελμάτα.

Ειδικά για την περιοχή Καμπιστάτα έχει γίνει εισήγηση της πυροσβεστικής για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αγία Ειρήνη.

Ακόμη ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, έχει δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού Καπανδρίτι.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

Στο νησί μεταβαίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με πεζοπόρα αερομεταφερόμενα τμήματα από την Αθήνα ενώ φτάνουν μέσω Κυλλήνης και δυνάμεις από τη δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, αναμένεται να επιχειρήσουν στην κατάσβεση, εκτός των δυνάμεως που ήδη επιχειρούν, 102 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα από τη Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, ενώ αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Αττικής.

Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Επί τόπου συνδράμουν εθελοντικές ομάδες αλλά και υδροφόρες του δήμου.

Η πρώτη εστία φωτιάς, στα Χελμάτα ξέσπασε στη 13:30 το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση ενώ στις 18:15 περίπου το απόγευμα ακολούθησε νέα εστία στην περιοχή Αννινάτα.

Η τελευταία εστία φωτιάς ξέσπασε γύρω στις 20:20 το βράδυ στην περιοχή Καμπιστάτα, όπου και έχει γίνει η εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Όλες οι εστίες καίνε δύσβατες δασικές εκτάσεις.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο.

κεφαλονια press
Eικόνα: kefaloniapress.gr

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι σήμερα Σάββατο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι πολύ καλύτερη από χθες το βράδυ.

Μετά τις 12 το βράδυ οι άνεμοι έπεσαν και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Οι κάτοικοι του χωριού Καπανδρίτι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αλλά μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν.

«Έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις καθώς υπήρχαν οκτώ εστίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταφέραμε όμως να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καούν σπίτια» είπε ο δήμαρχος που κάνει λόγο για υπόνοιες εμπρησμού.

https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/458379605118114/

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Μega/ Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα