Διεθνή

ΒΙΝΤΕΟ- Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο τρομοκράτης “χτυπά” σε ξενοδοχείο

Δείτε ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο.

Parallaxi
βιντεο-σρι-λάνκα-η-στιγμή-που-ο-τρομοκ-437090
Parallaxi

Ένας άνδρας με σακίδιο στην πλάτη περιφέρεται στους διαδρόμους και ανάμεσα στα τραπέζια του εστιατορίου ενός ξενοδοχείου στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Λίγο αργότερα θα σκορπίσει παντού τον θάνατο…

Τη στιγμή καταγράφει κάμερα ασφαλείας σε βίντεο μέσα από ένα από τα ξενοδοχεία που έγιναν στόχος τζιχαντιστών πριν από έξι ημέρες με αποτέλεσμα περισσότεροι από 250 άνθρωποι να χάσουν άδικα τη ζωή τους.

Το βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που ο τρομοκράτης χτυπά στο ξενοδοχείο Kingsbury Hotel στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Ο ψύχραιμος βομβιστής αυτοκτονίας είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ. Ο ίδιος κινείται χωρίς τίποτα να μαρτυρά το μακελειό που θα ακολουθήσει.

Πρόκειται για ένα ακόμη βίντεο που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα 24ωρα μετά τις επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, δύο από τους καμικάζι τζιχαντιστές εμφανίζονται να παίρνουν το ασανσέρ προς το εστιατόριο του ξενοδοχείου Shangri-La, όπου σε λίγα λεπτά θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Φορώντας σακίδια στην πλάτη, οι δύο άνδρες δείχνουν να συζητούν τα δολοφονικά τους σχέδια στον ανελκυστήρα, λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ένας από τους δράστες στο Shangri-La ήταν ο γιος ενός πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών από το Κολόμπο. Ο αδερφός του συμμετείχε επίσης στο μπαράζ επιθέσεων, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του στο ξενοδοχείο Cinnamon Grand, σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στο Shangri-La.

Ένα ακόμη βίντεο που σοκάρει είναι αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και δείχνει έναν ακόμη από τους βομβιστές αυτοκτονίας να χαϊδεύει ένα μικρό κορίτσι στο κεφάλι, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει την βομβιστική επίθεση στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

15 νεκροί σε σπίτι τζιχαντιστών

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Μεγάλο Σάββατο ο στρατός της Σρι Λάνκα πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο ερευνών για τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Από την έρευνα, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων.

Μάλιστα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έγινε «μάχη» με ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 από τους τζιχαντιστές να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ανάμεσα στα πτώματα περιλαμβάνονται και έξι παιδιά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα