Επικαιρότητα

Βουλή: Απονεμήθηκε το βραβείο «Ανθρώπινες αξίες», στο πλαίσιο του 24ου ΦΝΘ

Στην ταινία «Παντοτινή άνοιξη», του Καναδού σκηνοθέτη, Τζέισον Λόφτους

Parallaxi
βουλή-απονεμήθηκε-το-βραβείο-ανθρώπ-897383
Parallaxi

Το βραβείο «Ανθρώπινες αξίες» της Βουλής των Ελλήνων απονεμήθηκε στην ταινία «Παντοτινή άνοιξη» (Eternal spring) που προβλήθηκε στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα «Newcomers» του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δημιουργία του Καναδού σκηνοθέτη Τζέισον Λόφτους που συνδυάζοντας με δεξιοτεχνία προσωπικές μαρτυρίες και 3D animation, αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία διεκδίκησης της ελευθερίας των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης απέναντι σε μια αυταρχική εξουσία που καταπνίγει βίαια κάθε προσπάθεια αντίστασης.

Το βραβείο απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Άννα Ευθυμίου, ενώ η επιλογή της ταινίας έγινε από επιτροπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Άρης Φατούρος, Βασίλης Δούβλης και Κώστας Δήμος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης, που πραγματεύεται τη διαδικασία αλλαγής και μετάβασης σε μια νέα κατάσταση, με αφορμή την πανδημία, αποτυπώνει τον προβληματισμό που προκαλούν φαινόμενα πρωτόγνωρα για τις κοινωνίες μας, που επηρεάζουν σχεδόν κάθε πλευρά της ζωής μας. Η αγωνία του καλλιτέχνη που προσπαθεί να σύρει τον “μίτο της Αριάδνης” συνδέοντας το χθες με το σήμερα και ψηλαφώντας τον δρόμο προς το αύριο αντανακλά τα τραύματα, τις αβεβαιότητες και τις ελπίδες των καθημερινών ανθρώπων».

Αναφερόμενος στο πνεύμα της βράβευσης ο κ. Τασούλας είπε: «Η Βουλή των Ελλήνων, πιστεύοντας στην καλλιτεχνική αλλά και στην παιδαγωγική δύναμη του κινηματογράφου, είτε ως μυθοπλασία είτε ως ντοκιμαντέρ, έχει αθλοθετήσει το βραβείο “Ανθρώπινες αξίες” το οποίο απονέμει σε μια ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος που προάγει τις αξίες εκείνες που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή».

Δείτε επίσης:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα