Διεθνή

Βούπερταλ: Μήνυση κατά των αστυνομικών για το θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη

Την υπέβαλε η αδερφή του - Πολλά τα ερωτηματικά στην υπόθεση

Parallaxi
βούπερταλ-μήνυση-κατά-των-αστυνομικώ-842468
Parallaxi

Η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη προχώρησε σε μήνυση εναντίον των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 25χρονου Έλληνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα κρατητήρια του Βούπερταλ στη Γερμανία, μήνυσε η αδερφή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Westdeutsche Zeitung» το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βούπερταλ, η αδερφή του 25χρονου που πριν μεταφερθεί στα κρατητήρια δέχτηκε αστυνομική βία κατά την διάρκεια της σύλληψής του, προχώρησε σε μήνυση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Herbert Reul, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, χαρακτήρισε τον θάνατο του 25χρονου ως «τραγικό περιστατικό». Μάλιστα, υποστήριξε ότι για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες των αστυνομικών. Όπως ανέφερε, ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αιμοληψίας μέσα στο κρατητήριο και ότι γιατροί και αστυνομικοί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιώργος Ζαντιώτης δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά τις γερμανικές αρχές και ότι το λάθος του ήταν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, τα οποία επιβάρυναν τον οργανισμό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσσελντορφ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό από την Εισαγγελία και από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από τα Νέα

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα