Top

Βρετανία: 500.000 πολίτες μπήκαν σε καραντίνα μέσα σε μία εβδομάδα

Η Αυστραλία επαναφέρει το lockdown - Αναλυτικά οι τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας παγκοσμίως.

Parallaxi
βρετανία-500-000-πολίτες-μπήκαν-σε-καραντίν-734228
Parallaxi

Δείτε αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Βρετανία: 500.000 πολίτες μπήκαν σε καραντίνα μέσα σε μία εβδομάδα – Βρετανία: Τα δύο τρίτα των Βρετανών θέλουν να εξακολουθήσουν να ισχύουν τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί για την COVID-19, δείχνει δημοσκόπηση

Πάνω από μισό εκατομμύριο ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε χρήστες της βρετανικής εφαρμογής NHS Covid-19 στην Αγγλία προκειμένου να μπουν σε καραντίνα μέσα σε μια εβδομάδα.

Πρόκειται για μηνύματα που εστάλησαν σε στενές επαφές κρουσμάτων.

Ειδικότερα εντός της εβδομάδας στάλθηκαν συνολικά 520.194 μηνύματα, ενημερώνοντας τους παραλήπτες ότι είχαν στενή επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Τα μηνύματα αυξήθηκαν κατά 356.677 από την προηγούμενη εβδομάδα – ένα άλμα 46% – και είναι το υψηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό από τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των Βρετανών πιστεύουν ότι τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί για την COVID-19 θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν μετά τις 19 Ιουλίου που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να τους άρει στην Αγγλία τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Το 66% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από το Kantar Public επιθυμεί κάποιοι, οι περισσότεροι ή όλοι οι περιορισμοί να παραμείνουν σε ισχύ και το 60% πιστεύει ότι όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στα καταστήματα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Ο κ. Τζόνσον έχει δηλώσει ότι ο κόσμος στην Αγγλία θα πρέπει να στηρίζεται στην δική του κρίση για το αν θα χρησιμοποιεί μάσκα ή όχι μετά την 19η Ιουλίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι στο δημόσιο σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες και η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική αφότου όλοι οι άλλοι κανόνες αρθούν στις 9 Αυγούστου στην περιοχή αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δημοσκόπηση του Kantar έδειξε επίσης ότι το 29% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να μάθει να ζει με την COVID-19 χωρίς καθόλου περιορισμούς.

Όσον αφορά την οικονομία, η έρευνα αυτή έδειξε ότι σήμερα υπάρχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τις θέσεις εργασίας από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με το 21% αυτών που εργάζονται να δηλώνει ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τη δουλειά του απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο. Το ποσοστό αυτών που αισθάνονται ανασφάλεια για την διατήρηση της θέσης εργασίας τους, επίσης 21%, είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι οι οικονομίες του μειώθηκαν από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ενώ το 41% δήλωσε ότι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και το 20% ότι αυξήθηκαν.

Από αυτούς που αποταμίευσαν περισσότερα χρήματα, το 11% σχεδιάζει να τα δαπανήσει όλα ως το τέλος του έτους, ενώ το 63% δηλώνει ότι θα δαπανήσει κάποιο μέρος αυτών ή καθόλου φέτος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά πόσο μέρος από τις επιπλέον αποταμιεύσεις που συσσώρευσαν οι καταναλωτές στη διάρκεια των λοκντάουν δαπανάται, καθώς η κεντρική τράπεζα αξιολογεί αν θα χαλαρώσει το τεράστιο πρόγραμμά της τόνωσης της οικονομίας.

Η δημοσκόπηση του Kantar διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.057 ανθρώπων μεταξύ της 7ης και της 12ης Ιουλίου.

Ρωσία: Η χώρα κατέγραψε για τρίτη συναπτή ημέρα ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, με 791 νεκρούς

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 791 θανάτους που συνδέονται με την covid, ο μεγαλύτερος αριθμός μέσα σε μια μόνο ημέρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και η τρίτη συναπτή ημέρα που καταγράφει ρεκόρ ημερήσιων θανάτων.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και σε έναν αργό εμβολιαστικό ρυθμό.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κορονοϊού ανακοίνωσε επίσης 25.293 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Ιταλία: Στην πόλη Πορντενόνε της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε αναστολή 177 υγειονομικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν  – To υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να διαθέτουν ασφάλεια για τυχόν προβλήματα υγείας

Στην πόλη Πορντενόνε της βορειοανατολικής Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε αναστολή 177 υγειονομικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι 46 εξ αυτών είναι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι γιατροί και μέλη του βοηθητικού προσωπικού.

Τα πρόσωπα αυτά δεν παρουσιάσθηκαν τον Ιούνιο για εμβολιασμό στα ραντεβού που τους είχαν δοθεί. Όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία, οι 177 υγειονομικοί παύονται των καθηκόντων τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Όταν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να εφαρμόζονται. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία θα εφαρμοστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, και από τα υπόλοιπα παραρτήματα του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Βένετο Ρικάρντο Ρικάρντι.

Mε ανακοίνωσή του, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες της χώρας, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

«Πρέπει να προγραμματίζεται με μέγιστη προσοχή κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού, προβλέποντας και το ενδεχόμενο να καταστεί αναγκαίο να περάσει κάποιος μια επιπλέον περίοδο στο εξωτερικό, αλλά και να ενεργοποιήσει ασφάλεια, η οποία να καλύπτει και τους κινδύνους που συνδέονται με τον κορωνοϊό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «κάθε μετακίνηση την περίοδο αυτή μπορεί να επιφέρει κίνδυνο υγειονομικού χαρακτήρα» και ότι «όσοι ταξιδεύουν πρέπει λαμβάνουν υπόψη ότι το τεστ για την ανίχνευση της covid 19 πριν επιστρέψουν στην Ιταλία μπορεί να προκύψει θετικό».

Αυστραλία: Η Μελβούρνη ακολουθεί το Σίδνεϊ και τίθεται σε καθεστώς lockdown ενώ η Covid-19 εξαπλώνεται στην Αυστραλία

Η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας θα τεθεί σε πενθήμερο lockdown ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, ακολουθώντας το Σίδνεϊ, καθώς τα δύο πολυπληθέστερα κέντρα της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με έξαρση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα, τα 6,6 εκατ. κατοίκων της πολιτείας θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο για τις αγορές των απαραίτητων προμηθειών, για εργασία και άσκηση, για λόγους υγείας και για να εμβολιαστούν. Το lockdown στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, είναι το πέμπτο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ενάμιση χρόνο.

Σε συνδυασμό με την εντολή για παραμονή στο σπίτι, που ήδη ισχύει στο Σίδνεϊ, το μέτρο σημαίνει ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού των 25 εκατ. κατοίκων της χώρας βρίσκεται σε lockdown.

«Έχεις μόνο μία ευκαιρία για να κινηθείς άμεσα και γρήγορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Εάν περιμένεις, εάν διστάσεις, εάν έχεις αμφιβολίες, τότε πάντα θα κοιτάς πίσω και θα εύχεσαι να είχες κάνει περισσότερα νωρίτερα. Δεν είμαι διατεθειμένος να αποφύγω τώρα ένα πενθήμερο lockdown, μόνο και μόνο για να βρεθούμε σε ένα lockdown πέντε εβδομάδων ή πέντε μηνών».

Η Μελβούρνη έχει περάσει το ένα τρίτο του 2020 σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας ως το επίκεντρο της αρχικής έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, καταγράφοντας τα περισσότερα από τα 31.400 κρούσματα της Αυστραλίας και 912 θανάτους έως τώρα. Ωστόσο σε μεγάλο βαθμό είχε αποφύγει νέες μολύνσεις ενώ η έξαρση σε παραθαλάσσιο προάστιο του Σίδνεϊ –900 χλμ βόρεια—εξαπλώθηκε γρήγορα σε αυτή την πόλη και τις γειτονικές περιοχές τον περασμένο μήνα.

Αυτό άλλαξε αυτή την εβδομάδα, όταν μια ομάδα μεταφορέων επίπλων από το Σίδνεϊ ταξίδεψε στη Μελβούρνη ενώ ήταν μολυσματικοί και έφερε τον ιό σε συγκρότημα διαμερισμάτων.

Έως σήμερα, δεκάδες σημεία της Μελβούρνης είχαν χαρακτηριστεί εκτεθειμένα στον ιό, μεταξύ των οποίων ένα εμπορικό κέντρο, διαδρομές δημόσιων μέσων μεταφοράς καθώς και το γνωστό στάδιο Melbourne Cricket Ground κατά τη διάρκεια αγώνα που παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ύστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς νέο κρούσμα, η πολιτεία κατέγραψε 18 νέες μολύνσεις τις δύο τελευταίες ημέρες, τρομάζοντας τις αρχές που τονίζουν με πόση ευκολία μπορεί να εξαπλωθεί το στέλεχος Δέλτα ακόμα και μεταξύ ανθρώπων με στιγμιαία επαφή.

Η γειτονική πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας επέβαλε εκ νέου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους έρχονται από τη Βικτόρια, ενώ η Νέα Ζηλανδία επίσης ανέστειλε τις αφίξεις χωρίς καραντίνα από τη συγκεκριμένη πολιτεία.

Το lockdown στη Βικτόρια έρχεται την ώρα που οι αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοινώνουν μείωση στα ημερήσια κρούσματα, δημιουργώντας ελπίδες ότι το lockdown που ισχύει στη μητροπολιτική περιοχή του Σίδνεϊ από τις 26 Ιουνίου δεν θα παραταθεί πέρα από την ημερομηνία λήξης του που έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτό τον μήνα.

«Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων ανακάμπτουν παντού, εμείς βλέπουμε σταθεροποίηση. Δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν στο Σίδνεϊ.

Η Μπερετζικλιάν χαρακτήρισε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων «καλοδεχούμενη μείωση», αλλά προειδοποίησε ότι οι μολύνσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν λόγω των μολυσμένων που κυκλοφορούν στην κοινότητα.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για να βγει η πόλη από το lockdown, δεδομένου ότι 28 από τα 65 νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι άνθρωποι ενεργοί στην κοινότητα, πρόσθεσε η ίδια.

Από τους 900 και πλέον ανθρώπους στη Νέα Νότια Ουαλία που έχουν μολυνθεί κατά την τελευταία έξαρση, οι 73 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με 19 ανθρώπους σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, οι πρώτοι για τη χώρα στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, υπό πίεση λόγω της βραδείας εξέλιξης της εμβολιαστικής εκστρατείας, είπε ότι θα ζητήσει από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των πολιτειών σε συνεδρίαση αύριο να επικυρώσουν ένα νέο πρόγραμμα για την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί από τα lockdowns.

Τα lockdowns «θα πρέπει να είναι η ύστατη λύση, αλλά κάποιες φορές με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα φθάνεις σε αυτό το σημείο πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι πριν», δήλωσε ο Μόρισον».

Πάνω από το 12% του ενήλικου πληθυσμού των περίπου 20,5 εκατ. κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τους αξιωματούχους να καταδεικνύουν τις αλλαγές στις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και τους περιορισμούς στις προμήθειες.

ΕΜΑ: Kυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα στην ΕΕ έως τα τέλη Αυγούστου

Κίνα: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από του ανεμβολίαστους

Απαγόρευση εισόδου στα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα σουπερμάρκετ: εκατομμύρια ανεμβολίαστοι Κινέζοι απειλούνται με κοινωνική περιθωριοποίηση, σύμφωνα με τους κανονισμούς που υιοθετούν οι τοπικές αρχές.

Η Κίνα, η χώρα στην οποία εμφανίσθηκε ο κορονοϊός στο τέλος του 2019 για να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει χορηγήσει 1,4 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων και προγραμματίζει τον εμβολιασμό των δύο τρίτων του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους.

Ομως, πολλοί Κινέζοι δεν έχουν πεισθεί ή αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ή θεωρούν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι αναγκαίος στην χώρα από την οποία η επιδημία έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Καθώς όμως η πολύ μεταδοτικότερη παραλλαγή Δέλτα κυκλοφορεί στις γειτονικές χώρες, οι αρχές πόλεων και περιφερειών στην Κίνα σχεδιάζουν να επιβάλουν τον εμβολιασμό στους κατοίκους τους, σε μία κίνηση που πολύ πιθανόν προαναγγέλλει την λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

Έτσι, η πόλη Σουσιόνγκ της επαρχίας Γιουνάν ανακοίνωσε ότι όλοι κάτοικοι άνω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Εκείνοι που δεν θα συμμορφωθούν «δεν θα γίνονται δεκτοί σε δημόσιους χώρους όπως τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία, τα σχολεία, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, οι φυλακές και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», προειδοποιεί η δημοτική αρχή, ενώ σε έναν μήνα, μόνο τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου θα γίνονται δεκτά στους χώρους αυτούς.

Στην επαρχία Χενάν, η κομητεία Τιανχέ απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους από τις 20 Ιουλίου.

Η λήψη αυτών των δραστικών μέτρων επικρίνεται στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στην αρχή μας λένε ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και τώρα γίνεται υποχρεωτικός», γράφει χρήστης του Weibo. «Μόλις έκανα την δεύτερη δόση, αλλά αυτή η πολιτική μοιάζει με εξαναγκασμό».

Τους τελευταίους μήνες, οι τοπικές αρχές προσπάθησαν με ήπιους τρόπους να πείσουν τους Κινέζους να εμβολιασθούν, προσφέροντας από κουπόνια έως…φρέσκα αυγά με αντάλλαγμα μία δόση εμβολίου.

Τώρα, όπως φαίνεται, οι περιφέρειες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία επιβολής μέτρων που θα καθιστούν στην πραγματικότητα τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, προλειαίνοντας το έδαφος για την εφαρμογή εθνικής πολιτικής που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό μέσω της περιθωριοποίησης των ανεμβολίαστων.

Ισπανία: Η χώρα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Covid-19 ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της πανδημίας

Η Ισπανία, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα από την πανδημία, αποτίει σήμερα επίσημο φόρο τιμής στα θύματα της Covid-19 και στο ιατρικό προσωπικό, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων παρά την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η τελετή, της οποίας θα προεδρεύσει ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’, άρχισε στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά στα βασιλικά ανάκτορα στη Μαδρίτη, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, μελών της κυβέρνησης, οικογενειών των θυμάτων και εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη θεσμική δράση του τύπου αυτού έπειτα από έναν πρώτο φόρο τιμής, που είχε οργανωθεί τον Ιούλιο 2020.

Η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, καθώς 81.043 θάνατοι είχαν καταγραφεί μέχρι χθες, Τετάρτη, από το υπουργείο Υγείας.

Ενώ θεωρούσε ότι βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου από την κρίση, η χώρα οφείλει τώρα να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των κρουσμάτων που οφείλεται στη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, κυρίως μεταξύ των κάτω των 29 ετών.

Αυτή η αναζωπύρωση της πανδημίας μεταφράζεται πάντως σε πολύ χαμηλότερους αριθμούς θανάτων και νοσηλειών σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα, χάρη στην εκστρατεία του εμβολιασμού.

Έτσι, 60% των άνω των 47 εκατομμυρίων Ισπανών ήταν ήδη εμβολιασμένοι χθες, Τετάρτη, με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 47,4% είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

EE: Σ.Κυριακίδου: Η παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου συνεχίζοντας τις προσπάθειες της Κομισιόν και τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ίδια για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών-μελών.

“Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους”, ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η ίδια τόνισε ότι “η πιο μεταδοτική παραλλαγή, η “Δέλτα”, που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί”.

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρουμανία η Επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα ” πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι”.

” Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών”, υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαΐλα, ενώ θα επισκεφθεί και κέντρο εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα