Διεθνή

Βρετανία: Κανείς δεν θα φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ τελευταία στιγμή αποφάσισε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να φορέσουν απλά πένθιμα ρούχα.

Parallaxi
βρετανία-κανείς-δεν-θα-φορέσει-στρατι-629047
Parallaxi

Αιώνες παράδοσης θα ανατραπούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Κανένα από τα άρρενα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσει στρατιωτική στολή έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμηχανία κυριως αναμεσα στα δυο αδέλφια, Ουίλιαμ και Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τελευταία στιγμή αποφάσισε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να φορέσουν απλά πένθιμα ρούχα, ώστε ο Δούκας του Σάσσεξ να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς μετά την αποποίηση των βασιλικών του καθηκόντων δεν δικαιούται να παραστεί με επίσημο ένδυμα.

Έτσι το Παλάτι μετά τη συνέντευξη- καταπέλτης, προσέφερε κλαδί ελιάς στον Χάρι, επιδιώκοντας να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δυο αδελφών «και η κηδεία του παππού τους είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει» εκτιμά η Daily Mail.

Επίσης τρία από τα μέλη της γερμανικής οικογένειας του πρίγκιπα Φίλιππου αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία. Ο Δούκας είχε ζητήσει την ημέρα αυτή να παραστούν συγγενείς εξ αίματος». Αν και στην τελετή του γάμου του με την βασίλισσα Ελισάβετ δεν προσκλήθηκε κανείς από την οικογένεια του καθώς οι αδερφές του Φίλιππου τις απέφευγε το παλάτι «γιατί είχαν συμπορευθεί με το ναζισμό» -επικρατούσε νευρικότητα μετά το πόλεμο στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Όπως αναφέρουν, πηγές της εφημερίδας Daily Mail δύο ανιψιές και ένας ξάδελφος του Δούκα θα παραστούν στην κηδεία το Σάββατο, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο Λονδίνο σε καραντίνα.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από το Παλάτι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα