Βρετανία: Συνωστισμός χωρίς κανένα μέτρο έξω από Harrods

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το πολυκατάστημα Harrods.

Parallaxi
βρετανία-συνωστισμός-χωρίς-κανένα-μέ-694189
Parallaxi

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, όπου χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν να ψωνίσουν, χωρίς αποστάσεις και δίχως μάσκες.

Στο σημείο είχαν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με την Dailymail, ομάδα ατόμων που δεν φορούσαν μάσκα προσπάθησε να εισέλθει στο πολυκατάστημα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε μετά τη 1 μ.μ. και έγιναν τέσσερις συλλήψεις για παραβιάσεις των κανόνων προστασίας για τον κοροναϊό και το πλήθος αργότερα διαλύθηκε.

Σε δήλωσή της, η αστυνομία είπε: «Η αστυνομία κλήθηκε στις 13:09 μ.μ το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσε να μπει σε ένα κατάστημα στο Brompton Road, SW1. Τέσσερις άντρες συνελήφθησαν συνολικά – δύο για προσβολή, ένα για παραβίαση των κανονισμών Covid και ένα για παραβίαση της δημόσιας τάξης και παραβίαση των κανονισμών Covid. Από τότε το πλήθος έχει διαλυθεί.»

Εικόνες συνωστισμού και χάους σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Βρετανίας, όπου πολίτες κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους και τις αγορές.

Mε πληροφορίες από Dailymail

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα