Διεθνή

Βρέθηκαν τα χαρακτηριστικά κυκλικά γυαλιά του Gandhi

Για πόσο δημοπρατούνται

Parallaxi
βρέθηκαν-τα-χαρακτηριστικά-κυκλικά-γ-638976
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Ένα ζευγάρι γυαλιών που πιστεύεται ότι ανήκει στονΜαχάτμα Γκάντι, πρόκειται να δημοπρατηθεί για περισσότερα από 19.000 δολάρια. Τα χαρακτηριστικά γυαλιά βρέθηκαν σε ένα γραμματοκιβώτιο σε μια πολυσύχναστη βιομηχανική περιοχή της Αγγλίας.

Πριν από τέσσερις εβδομάδες, ο Andy Stowe, που εργάζεται σε εταιρεία δημοπρασιών, έλεγχε τα γραμματοκιβώτια στο γραφείο του, στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όταν ένας συνάδελφος άνοιξε έναν από τους φακέλους και ανακάλυψαν ένα ζευγάρι κυκλικών γυαλιών με χρυσό σκελετό. Μέσα στο φάκελο, υπήρχε μια μικρή υποσημείωση, που έλεγε «Αυτά ανήκαν στο Γκάντι και μου τα έδωσε ο θείος μου» δήλωσε ο Andy Stowe στο πρακτορείο CNN.

Έπειτα κάλεσε τον αριθμό τηλεφώνου που ήταν γραμμένο στο σημείωμα και άνηκε στον πωλητή του αντικειμένου. Ο άντρας είπε στο Andy Stowe ότι ο θείος είχε δέχτει τα χαρακτηριστικά γυαλιά από τον Γκάντι, ενώ εργαζόταν στη Νότια Αφρική. Ο θείος του εργάζονταν για την British Petroleum εκείνη την εποχή, στη Νότια Αφρική, και υποθέτουν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας ότι τα γυαλιά ήταν δώρο από τον Γκάντι για κάποια καλή πράξη του.

Έπειτα από έρευνα, ο  Stowe διαπίστωσε ότι η εκτιμώμενη αξία τους είναι μεταξύ 13.000 έως 19.500 δολαρίων. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι εκτιμητές ερεύνησαν το χρονοδιάγραμμα του αντικειμένου και είναι σίγουροι ότι πρόκειται για τα αυθεντικά γυαλιά.

“Από την άποψή μας, η ιστορία ταυτίζεται με τα αληθινά γεγονότα” δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN. Έπειτα από την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας, γυαλιά θα δημοπρατηθούν στις 21 Αυγούστου.

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα