Ελλάδα

Βρήκε στη Γαλλία φάρμακα για τον καρκινοπαθή γιο της που δεν έβρισκε στο Ηράκλειο

Κραυγαλέο παράδειγμα των ελλείψεων που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες

Parallaxi
βρήκε-στη-γαλλία-φάρμακα-για-τον-καρκι-292531
Parallaxi

Οι ελλείψεις φαρμάκων στην Κρήτη έχουν αποτελέσει μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα έχει εκταθεί σε τέτοιο σημείο που οι ασφαλισμένοι με μία συνταγή στο χέρι αναζητούν τα σκευάσματα που χρειάζονται από την μία άκρη του νησιού στην άλλη.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι αυτό που αποκάλυψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης, σύμφωνα με τον οποίο μία μητέρα που στην προσπάθεια της να βρει αντικαρκινικά φάρμακα για το γιο της, που δεν έβρισκε πουθενά, τα αναζήτησε και τα βρήκε στη Γαλλία, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το παιδί της χωρίς κάλυψη!

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, όπως το Τυμπάκι και οι Μοίρες όπου οι ασφαλισμένοι έρχονται στο Ηράκλειο για να βρουν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην περιοχή τους.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη, κατά τους φαρμακοποιούς του νησιού, κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, έρχονται με χρονοκαθυστέρηση, αφού ακόμα κι αν πιάσουν τόπο θα απαιτηθεί ένα διάστημα 1-2 μηνών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα