Wolt: Οι διανομείς απεργούν μέχρι τη Δευτέρα

Και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Parallaxi
wolt-οι-διανομείς-απεργούν-μέχρι-τη-δευτέ-876553
Parallaxi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση διανομέων της Wolt οι οποίοι αποφάσισαν απεργία έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Στις τέσσερις μάλιστα προγραμματίζουν συγκέντρωση στη διασταύρωση λεωφόρου Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Και αύριο όμως, στις 14:00, ετοιμάζουν κινητοποίηση στα γραφεία της Wolt.

Τονίζουν πως είναι «εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και όχι συνεργάτες με κανένα επιχειρηματικό όμιλο» σε ανακοίνωσή τους.

«Δουλεύουμε σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουμε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουμε το “ψωμί” της οικογένειας. Πολλοί από εμάς είμαστε μετανάστες που αντιμετωπίζουμε την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών», επισημαίνουν.

Τι διεκδικούν:

-Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

-Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

-Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Mετά τον αγώνα των εργαζομένων στην efood, σειρά παίρνουν τώρα οι διανομείς της Wolt.

Zητούν τη στήριξη όλων μας! Για πάμε..#cancel_wolt pic.twitter.com/4E92KvR2KC

Ένα τεράστιο μπλε ποτάμι και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, που δεν είναι της ΔΑΠ που διακοπαρει στη Μύκονο αλλά των διανομεων της Wolt που αγωνίζονται ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία. #cancel_wolt#κυβερνηση_Μητσοτακη pic.twitter.com/goJrI36qBD

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα