Ελλάδα

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες- Συνελήφθη 17χρονος

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Parallaxi
ξυλοδαρμός-βαρουφάκη-ταυτοποιήθηκα-553032
Parallaxi

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την υπόθεση Βαρουφάκη φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί δύο νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς. Παράλληλα οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 17χρονου που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο ανήλικος σύμφωνα με πληροφορίες κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη:

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Βαρουφάκη

Την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας ότι η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αναρχικούς «όσο και αν αυτή δεν βολεύει κάποιους».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω ανάρτησής του στο Twitter, αναφέρει: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης στον προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα