Ελλάδα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Είχε εκδηλωθεί σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων - Τοξικό νέφος στην Αττική από τη μεγάλη φωτιά

Parallaxi
υπό-έλεγχο-η-πυρκαγιά-στον-ασπρόπυργο-939589
Parallaxi

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σήμερα, το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της POLYECO στον Ασπρόπυργο Αττικής. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Αυτό σημειώνεται ότι στην τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής υπογραμμίζεται ότι «η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας της εταιρείας».

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε εγκαταστάσεις εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Η φωτιά σημειώθηκε φωτιά σε εξωτερικό χώρο της εταιρίας η οποία βρίσκεται κοντά στα διυλιστήρια και άμεσα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και μακριά από τζάμια.

Στο σημείο, πλέον, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ έχει σπεύσει και ειδικό όχημα της 1ης ΕΜΑΚ.

Τοξικό νέφος

Στο μεταξύ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατευθύνεται ο τοξικός καπνός από τη μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece.

«Αν βρίσκεστε στον Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτίριο. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακρυά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα