Ελλάδα

Ζέρβας: Χωρίς παιχνίδια και αγορές φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα δοθεί στον φωτισμό της πόλης ώστε να είναι και πάλι η πόλη στο επίκεντρο

Parallaxi
ζέρβας-χωρίς-παιχνίδια-και-αγορές-φέτ-697974
Parallaxi

Χωρίς χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο Ξαρχάκου θα μείνει η Θεσσαλονίκη, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με όσα είπε πριν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στο δημοτικό συμβούλιο.

Μιλώντας από το βήμα, αποκάλυψε τις ενέργειες της διοίκησης για το επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως όπως και να έχει, η πόλη θα είναι σίγουρα φωτεινή και εορταστική, ακόμα και χωρίς τους αρχικούς σχεδιασμούς.

«Ίσως δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όπως το 2019. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε όλα αυτά που θέλαμε, ίσως δεν θα μπορέσουν τα παιδιά να ανέβουν σε καρουζελ, σε παγοδρόμια. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τις αγορές. Αλλά σε κάθε περίπτωση η πόλη θα γιορτάσει, θα είναι φωτεινή, θα είναι το επίκεντρο πάλι όλων αυτών που θέλουν να δουν πως η πόλη γιορτάζει, πως στολίζεται, πως η πόλη μπορεί να είναι φιλόξενη και ελκυστική», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο δήμος θα επιχειρήσει να προσπαθήσει ωστόσο να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην πόλη λόγω της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στον φωτισμό και στον στολισμό δρόμων που παλαιότερα δεν στολίζονταν, όπως αυτός της Βασιλίσσης Όλγας.

Ακόμα, μίλησε την προσοχή που θα δοθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης ώστε να προσελκύσει τον κόσμο που θα βγει να ψωνίσει. Στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους, φέτος θα στολιστεί ένα μεγάλο έλατο, το οποίο θα φτάνει τα 17 μέτρα, ενώ τόνισε πως όλα θα γίνουν με χορηγίες και τη στήριξη του Επιμελητηρίου και Συλλόγων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα