Επικαιρότητα

Ζέρβας: Ο ιός βρίσκεται παντού στη Θεσσαλονίκη

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε τι πήγε στραβά και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση...»

Parallaxi
ζέρβας-ο-ιός-βρίσκεται-παντού-στη-θεσσ-657561
Parallaxi

Για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις σκέψεις για να χρησιμοποιηθεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ως χώρος νοσηλείας για ασθενείς COVID μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, είπε χαρακτηριστικά πως “ο ιός πλέον βρίσκεται παντού. Όλοι στην πόλη γνωρίζουμε κάποιον στο οικογενειακό, φιλικό ή εργασιακό περιβάλλον που νόσησε ή νοσεί”.

“Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας επιχειρήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση, γιατί πρώτο υπήρξε κόπωση στην κοινωνία και στην οικονομία και δεύτερον έπρεπε να δούμε πώς θα εξεταστεί η κατάσταση με βάση τα συγκεκριμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Για αυτό τον λόγο και πήραμε σταδιακά τα μέτρα, και όχι όπως τον περασμένο Μάρτιο”, πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Σε ερώτηση για το αν θα μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε χώρο νοσηλείας covid, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως “εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα”. “Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του”, τόνισε.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε τι πήγε στραβά και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα”, σημείωσε κλείνοντας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα