Επικαιρότητα

Ζέρβας σε Δημοτικό Συμβούλιο: Δυτικά η Λεωφόρος Εβραίων Μαρτύρων – Η αναφορά στην Οδό Μίκη Θεοδωράκη

Για τους τρεις δρόμους που ανέφερε ο Δήμαρχος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο - Όσα είπε για Άλκη Καμπανό, Οδό Λαγκαδά και τη μετονομασία κεντρικού δρόμου σε Λεωφόρο των Εβραίων Μαρτύρων

Parallaxi
ζέρβας-σε-δημοτικό-συμβούλιο-δυτικά-η-896176
Parallaxi

Για μετονομασία τριών δρόμων μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2023 που πραγματοποιείται το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός παίρνει το όνομά του.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης όσο και οι άλλοι τρεις δήμοι, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης δεν ήταν τόσο τυχεροί καθώς η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκη Θεοδωράκη δεν εγκρίθηκε, ενώ τόνισε πως θα επιμείνουν ώστε να συμβεί σύντομα.

Τέλος, επανέλαβε πως θα  αγκαλιάσει ο δήμος την πρωτοβουλία του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη, Λεόν Σαλτιέλ, για τη μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου με ιδιαίτερο συμβολισμό σε Λεωφόρο των Εβραίων Μαρτύρων, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη όσων χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

«Η σκέψη μας προφανώς προσανατολίζεται στα δυτικά», τόνισε ο κ. Ζέρβας κάνοντας αναφορά στην οδό Γιαννιτσών, στην οδό Αναγεννήσεως και στην οδό της δυτικής εισόδου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα