Ελλάδα

Ζητούν παραίτηση Ψινάκη με ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών

Έντονη η αγανάκτηση.

Parallaxi
ζητούν-παραίτηση-ψινάκη-με-ψήφισμα-στ-346952
Parallaxi

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

Το όνομα του κυρίου Ψινάκη βρίσκεται επίσης στα χείλη των συντελεστών της παράστασης «Αντιγόνη», έπειτα από την ακύρωση της παράστασης για τους πυρόπληκτους με αιτιολογία το πένθος. Δείτε την οργισμένη ανάρτηση του Αιμίλιου Χειλάκη.

Μέσα στη μέρα το Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με την καταστροφή στο Μάτι, όπου φαίνεται ευκρινώς ότι 70% των εκτάσεων είναι καμένη γη. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΑΑ, η αναλυτική φωτο-ερμηνεία των αεροφωτογραφιών αυτών, οι οποίες ελήφθησαν 2 ημέρες μετά την πυρκαγιά, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από την καλυφθείσα έκταση ποσοστό επιφανείας της τάξης του 70% αντιστοιχεί σε πλήρως καμένες εκτάσεις, και της τάξης του 30% αντιστοιχεί σε μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα