Ελλάδα

Zωντανή μετάδοση του συλλαλητηρίου

Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Parallaxi
zωντανή-μετάδοση-του-συλλαλητηρίου-401363
Parallaxi
Εικόνα: LIVE MEDIA

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιούν παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με εκτίμηση της οργανωτικής επιτροπής η σημερινή συγκέντρωση θα είναι μεγαλύτερη από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, κάλεσμα για συμμετοχή στο εν λόγω συλλαλητήριο έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης.

Εικόνα: LIVE MEDIA

Mεταξύ των ομιλητών της συγκέντρωσης είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Aξιοσημείωτο είναι ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά». Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).

Παράλληλα, συνθήματα έγραψαν αντιεξουσιαστές στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν το συλλαλητήριο.

Πάντως, η κινητοποίηση του κόσμου φαίνεται να είναι μεγάλη. Από τα μεσάνυχτα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και άλλα σημεία της Ελλάδας ξεκίνησαν για την Αθήνα.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, τα λεωφορεία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο.

Δείτε εδώ το συλλαλητήριο ζωντανά μέσω Live Media:

Διαβάστε σχετικά: Ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε κόσμο για το συλλαλητήριο 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα