Γευση

Εξαιρετικά Γαστρονoμικά events που δεν πρέπει να χάσεις

Τέσσερα υπέροχα γαστρονομικά events σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Parallaxi
εξαιρετικά-γαστρονoμικά-events-που-δεν-πρέπ-904308
Parallaxi

Δύο μοναδικές γαστρο – οινικές εμπειρίες, ένα αγαπημένο εστιατόριο της δημιουργικής ψαροφαγίας που αλλάζει spot και μας υποδέχεται ανανεωμένο, και ένα υπαίθριο Φεστιβάλ Ρυζιού με τη συμμετοχή διακεκριμένων σεφ της πόλης, περιλαμβάνει η γαστρονομική μας ατζέντα για τις επόμενες μέρες εντός και εκτός πόλης. Μην τα χάσεις!

Wine & Stars στο Κτήμα Φλοριάν

Το Κτήμα Φλωριάν σε προσκαλεί απόψε για να απολαύσεις μια υπέροχη ατμοσφαιρική βραδιά αστεριών με τζαζ μελωδίες, ισορροπημένα κρασιά και λαχταριστές λιχουδιές, πηγαίνοντας σε ένα ταξίδι στο φεγγάρι.

Μια καλοκαιρινή βραδιά με σεληνιακή και αστρική παρατήρηση χρησιμοποιώντας τηλεσκόπιο υπό την καθοδήγηση της AstroEvents, ζωντανή μουσική και φυσικά τα κρασιά του Domaine Florian σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα συνοδευτικά.

Είσοδος: 20€

florian.jpg

*Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Κτήμα Φλόριαν, Τρίλοφος-Καμηλα, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 690 83 72 316, 23920 64 978.

Music pairing με τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη

kyr-yianni.jpg

Για αύριο Σάββατο, προτείνουμε μία μικρή εξόρμηση στο εξαιρετικό εστιατόριο του Κτήματος  Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, όπου θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα ιδιαίτερο πάντρεμα γεύσεων και ήχου από τη Soundpear.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία μουσικής οινογευσίας παρουσιάζοντας τα πρωτότυπα soundtracks που δημιούργησε για τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και περιλαμβάνει 2 ετικέτες και 2 πιάτα που θα δημιουργήσει η κουζίνα του Κτήματος.

Πιο αναλυτικά το μενού περιέχει L’ esprit du lac με σαλάτα με ψητά ροδάκινα, φουντούκια και φλοίδες από αρσενικό Νάξου και Ραμνιστα με παπουτσάκι μελιτζάνας με ραγού μανιταριών και αφράτη μπεσαμέλ.

Η Soundpear είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που στοχεύει στον εμπλουτισμό γευστικών και οσφρητικών εμπειριών μέσω κατάλληλων μουσικών και ηχητικών συνδυασμών (music pairing). Η ιδέα πίσω από τη Soundpear αναδύθηκε μέσα από την πολυετή έρευνα του Αστέρη Ζαχαράκη πάνω στην ακουστική αντίληψη και βασίζεται σε πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι αυτό που μυρίζουμε ή γευόμαστε μπορεί να επηρεαστεί από αυτό που ακούμε. Την ομάδα συμπληρώνουν ο μουσικός Βασίλης Παράς και η οινολόγος Αλεξάνδρα Μπασπανέλου.

*Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 17:00-19:00, στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, Γιαννοκώρι,Τ. 23320 51100.

TRIZONI Exclusive: Θαλασσινός κόσμος γεύσεων στην πόλη γαστρονομικό προορισμό

logo1-WIFeJ.jpg

Το TRIZONI γιορτάζει σε λίγους μήνες τα 40 χρόνια μιας συναρπαστικής διαδρομής ποιότητας και εμπιστοσύνης σε Χαλκιδική και πλέον Θεσσαλονίκη, αλλά και γαστρονομικής πρωτοπορίας στην εγχώρια σκηνή της δημιουργικής ψαροφαγίας.

Σ΄ένα απ΄τα εμβληματικότερα νεοκλασικά κτήρια του ιστορικού κέντρου, στα Λαδάδικα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, Δόξης 1 & Σαλαμίνος, ο Όμιλος TRIZONI ανασυστήνει το TRIZONI Exclusive που ήδη αγαπήθηκε, σε νέο, μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο χώρο υψηλής αισθητικής, έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του από την ερχόμενη Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου.

fish-cellar.jpg

Συνεχίζει να προτείνει τις σπεσιαλιτέ που σερβίρει επί χρόνια αλλά και να κρατά ψηλά την ποιότητα η οποία επιβραβεύεται συνεχώς με νέες διακρίσεις που αποδεικνύουν τον δυναμισμό της επιχείρησης και το όραμα ποιότητας των δημιουργών της, στη Θεσσαλονίκη – πόλη προορισμό, που γιορτάζει φέτος την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco.

Επιπρόσθετα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του νέου πολυμορφικού TRIZONI Exclusive, λειτουργεί το RAW Bar, για ιδιαίτερες και αυθεντικές ωμές κοπές θαλασσινών, μια πραγματικά νέα γευστική εμπειρία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καθαρής ψαροφαγίας.

*Trizoni Exclusive, Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα, Τ. 2310 268880

Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

1-eurice-festival.jpg

Με σύνθημα “Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον” η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτείς 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η ChefAmbassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef, Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

11-akadimia-chef-kwstas-elvis-markoy.jpg

Ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing & Γαστρονομίας και εταιρία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

*Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.. Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη, Πληροφορίες: 2310.471628

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα