Χωρίς ρεύμα από την επομένη των εγκαινίων του ο νέος «Κήπος του Νερού»
Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να παραδώσει ένα σημαντικό θεματικό πάρκο της νέας παραλίας στους πολίτες - Ποια είναι τα προβλήματα σήμερα.
Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να ξαναφτιάξουν αλλά και να διατηρήσουν σε λειτουργία τον Κήπο του Νερού στη νέα παραλία.
Η συγκεκριμένη θεαματική ενότητα παρουσίασε σημάδια σήψης και εγκατάλειψης από τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά παρέμεινε κλειστή μέχρι τον Ιούνιο λόγω αδυναμίας του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις. Τελικά ο Κήπος του Νερού παραδόθηκε σε χρήση στις 5 Ιουνίου (με αρκετά διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχε από το 2008) αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ούτε τότε αφού κυριολεκτικά από την επομένη των «εγκαινίων» παρουσιάστηκε βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και ο χώρος παραμένει χωρίς φωτισμό με τη δύση του ήλιου.
Το θέαμα κάθε βράδυ προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όσους βρίσκονται στο ανατολικό κομμάτι της νέας παραλίας. Όλη αυτή η περιοχή παραμένει στο σκοτάδι με αποτέλεσμα ακόμα και τα τραπεζάκια του αναψυκτηρίου να μην έχουν φως και οι πελάτες να σερβίρονται στα σκοτεινά. Φυσικά και για όσους προχωρούν στους διαδρόμους του κήπου υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να μπούνε μέσα στο νερό αφού δεν υπάρχει ο παραμικρός φωτισμός.
Για το θέμα απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη ο οποίος δήλωσε πως «η υπηρεσία έχει ενημερωθεί εδώ και μια εβδομάδα και θα αποκαταστήσει το πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε βραχυκύκλωμα». Πληροφορίες της Parallaxi αναφέρουν πως οι πολίτες έχουν από τις αρχές Ιουνίου ενημερώσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα ενώ και το αναψυκτήριο έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς αυτές να έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τη βλάβη.
Το πρόβλημα με τον Κήπο του Νερού δεν περιορίζεται μόνο στον φωτισμό. Με αυτοψία μας στο χώρο διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ζητήματα στεγανότητας (αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δημιουργήθηκε η σήψη και τον Δεκέμβριο) με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και πάλι η στάθμη του νερού δημιουργώντας ένα ακαλαίσθητο θέαμα αφού φανερώνονται οι κακοτεχνίες του βυθού αλλά και τα πλαστικά καφάσια πάνω στα οποία στηρίζονται τα φτωχά νούφαρα που τοποθετήθηκαν. Με λίγα λόγια, παρότι η τσιμεντένια εγκατάσταση ξηλώθηκε και ξαναχτίστηκε, το θέμα απώλειας νερού παραμένει θέτοντας σε αμφισβήτηση την ολοκλήρωση του πρότζεκτ με την τοποθέτηση νούφαρων και ψαριών (τα παλιά ψάρια λόγω χαμηλής στάθμης του νερού ψοφούσαν ή τα τσιμπούσαν κάργιες και κοράκια).
Προβλήματα έχει και ο καταρράκτης που λειτουργεί ως φυσικό όριο του κήπου με το πεζοδρόμιο προς την οδό Μαρίας Κάλλας. Το σύστημα του νερού ελέγχεται από υπολογιστή αλλά σπανίως λειτουργεί ενώ έχει κι αυτό θέματα στεγανότητας μετατρέποντας σε βούρκο κομμάτια του πεζοδρομίου. Επίσης περιμετρικά του κήπου κάποια πλακάκια έχουν πάθει καθίζηση.